Atrankos varžybose lietuviai laimėjo visus 8 susitikimus ir anksčiau laiko pelnė kelialapį į kitais metais vyksiančias pirmenybes.

Nors dėdami paskutinį žingsnį Dainiaus Adomaičio auklėtiniai vos išlaikė pusiausvyrą, kuomet užkliuvo už menkai matomos šaknies.

Kuklius Nyderlandus Lietuvos rinktinė namuose įveikė tik po dviejų pratęsimų 95:93.

M. Kalnietis surinko 21 tašką, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 kamuolius, nesuklydo nė karto ir buvo rezultatyviausias bei naudingiausias akistatos žaidėjas.

Negana to, būtent jis pataikė lemiamą metimą antro pratęsimo pabaigoje, kuomet ilgai varinėjęs kamuolį paleido nokautuojantį tritaškį.

„Žaidžiau du prieš du, po užtvaros prieš mane atsidūrė varžovų aukštaūgis. Daugiau nebuvo ką daryti. Gal tai nebuvo labai logiškas metimas, bet Milane turėjau pakankamai laiko, kad ties tokiais padirbėčiau“, – nusijuokė įžaidėjas, ironiškai prisiminęs savo kančias „AX Armani“ (Italija) komandoje, kurioje visą praėjusį sezoną negavo žaidimo laiko.

Rungtynes jis vadino prastomis lietuviams ir pasakojo, jog tokiu žaidimu stebėjosi net arbitrai.

„Teisėjas sakė neatsimenantis, kada „švilpė“ tokiose rungtynėse, kuriose komandos daro tiek kvailų klaidų. Buvo sunku psichologiškai. Nesusikaupėme, nesusikalbėjome, o olandai gyveno iš mūsų klaidų.

Turbūt laimėję rungtynes su kroatais, kuriose nebuvome favoritai, nesusitvarkėme su savo mintimis. Įsivaizdavome, kad viena koja nušluosime. Europoje taip nebūna, čia visi kimba į gerkles. Ypač kai neturime Domanto Sabonio ir Jono Valančiūno – savo didžiausios jėgos po krepšiu“, – komentavo M. Kalnietis.

Apibendrindamas pasaulio čempionato atranką, kapitonas nenorėjo spekuliuoti, kokios sudėties rinktinė kovos ateityje.

„Per šias aštuonerias rungtynes mūsų komandoje žaidė 20 ar daugiau žaidėjų. Norisi visiems padėkoti. Visi kažkuo prisidėjo prie to, kur esame dabar. Svarbiausia, kad mes esame Kinijoje“, – sakė 32-ejų kaunietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)