Rusijos čempionai Eurolygos reguliariojo sezono finiše Kaune krito 73:85, tuomet Belgrade 77:79 pralaimėjo mažąjį finalą, o sekmadienį Antalijoje vykusio „Gloria Cup“ turnyro finale prieš žaliai baltus neatsilaikė 73:81.

Po pirmos nesėkmės pasiruošimo naujam sezonui cikle CSKA vyriausiasis treneris Dimitrios Itoudis, nors ir pripažino „Žalgirio“ jėgą, bet ieškojo ir pasiteisinimų.

„Mes priešinomės beveik visą mačą – iki tol, kol likus keturioms minutėms, pirmavome vienu tašku. Turnyro lygis reikalauja gilios sudėties, kuri atneštų rezultatą. Deja, mes buvome ne visi, praktiškai turėjome tik penkis žaidėjus, kurie darė pozityvius dalykus ir padėjo komandai.

Kaip teigiamą momentą pažymėsiu tai, kad, kai „Žalgiris“ pirmavo 7 taškais, mes gerai sureagavome po minutės pertraukėlės ir persvėrėme rezultatą. Kaip neigiamą dalyką – leidome varžovams nusiimti 12 kamuolių po mūsų krepšiu. Žaidėme aukšta sudėtimi tam, kad apgintume krepšį iš arti, bet jie kovoje po lenta puolime buvo geresni“, – pastebėjo graikas.

D. Itoudis atkreipė dėmesį į tai, kad žalgiriečiai šiuo metu yra žingsniu priekyje.

„Akivaizdu, kad „Žalgiris“ pasiruošęs geriau – juk jau kitą savaitę jis oficialiai pradeda sezoną. Išskyrus Edgarą Ulanovą, jie turėjo visą sudėtį ir dar jie – Finalo ketverto dalyviai.

Apskritai turnyras mums pavyko, išstudijuosime vaizdo įrašus ir Zadare sužaisime išmintingiau. Tęsime savo pasirengimą, įskaitant Gomelskio taurę, ir kasdien tapsime geresni“, – tikino strategas.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pasirengimo metu kol kas nekluptelėjo nė sykio.

Primename, kad kauniečius į pergalę prieš CSKA vedė ekipos naujokai Nate'as Woltersas ir Marius Grigonis, pelnę atitinkamai 18 ir 15 taškų. 12 taškų pridėjo Artūras Milaknis, 11 – Antanas Kavaliauskas.

Maskviečių gretose rezultatyviausi buvo: Cory Higginsas 21, Kyle'as Hinesas 16, Danielis Hackettas 14 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)