Kroatų žvaigždes užgesinusi Lietuva pirmadienį stos prieš žymiai kuklesnę komandą, kurioje nėra nė vieno garsesnio krepšininko.

Regis, olandiškos pavardės sunkios ir lietuvių vyriausiajam treneriui Dainiui Adomaičiui, nes Krepšinis.lt paklaustas, kuriuos varžovų žaidėjus verta išskirti, jis atsakė aptakiai.

„Visi dabar moka žaisti krepšinį. Jokiu būdu negalima nuvertinti olandų, ir to nesiruošiame daryti“, – po sekmadienio pratybų sostinės „Siemens“ arenoje teigė rinktinės strategas.

Nyderlandų komanda talentais nepasižymi: dauguma jos žaidėjų rungtyniauja toli nuo Europos elito esančiuose tėvynės klubuose. Tik gynėjai Yannickas Franke (Trento „Aquila“, Italija) ir iš Surinamo kilęs Charlonas Kloofas (Mursijos UCAM, Ispanija) praėjusiame sezone žaidė stipriausių grupei priskiriamose nacionalinėse pirmenybėse.

Vis dėlto šiame atrankos cikle olandai jau ištaikė kelias progas įkąsti neatsargiems favoritams, ir tokios klaidos kartoti Lietuvos rinktinė nenori.

„Turime suprasti, kad bus tikrai nelengvos rungtynės. Po gerų rungtynių su Kroatija turime nusiteikti tinkamai ir neužmigti ant laurų. Nuo pat pradžios reikės bandyti primesti savo žaidimą. Nuovargio tikrai nėra, kelionė iš Kroatijos buvo puiki, užteko laiko ir pailsėti, ir šiek tiek pasitreniruoti. Belieka tik žaisti ir kovoti dėl pergalės“, – sakė gynėjas Renaldas Seibutis.

Jis tikino neprisileidžiantis minties apie tai, kad pirmadienį laimėjusi Lietuva likus keturiems turams iki atrankos varžybų pabaigos užsitikrintų vietą kitais metais Kinijoje vyksiančiose planetos pirmenybėse.

Tą patį akcentuoja ir D. Adomaitis.

„Apie tai visiškai negalvojame, nes suprantame, kad olandai turi gerą komandą, įveikusią ir Italiją, ir Kroatiją. Jie atvažiuoja čia nusiteikę griebti paskutinį šiaudą, jiems tai bus tarsi lemiamos rungtynės.

Olandai žaidžia atletišką krepšinį, nestokoja ūgio ir jėgos. Jeigu neatsakysi tuo pačiu, olandai tikrai gali nubausti. Jų gynyba – specifinė, jie susispaudžia baudos aikštelėje ir provokuoja mesti daug tritaškių. Faktas, kad turėsime daug situacijų metimams. Reikės juos pataikyti, bet taip pat reikės atakuoti per kai kuriuos žaidėjus“, – varžovų rikiuotę ir būsimus savo pajėgų manevrus apžvelgė specialistas.

Nors kalbomis rinktinės atstovai nusiteikinėja sunkiai kovai, įtampos komandos gretose sunku pastebėti.

Per sekmadienio pratybas žaidėjai daug juokavo tarpusavyje ir šypsojosi, o grupelė krepšininkų treniruotę užbaigė susirungdami metimų iš aikštės vidurio konkurse, kuriam po krepšiu „teisėjavo“ pats D. Adomaitis.

Primename, kad praėjusį penktadienį septintame pasaulio čempionato atrankos varžybų ture Lietuva išvykoje 84:83 išplėšė pergalę prieš Kroatiją, o Nyderlandai namuose 59:74 nusileido Vengrijai.

D. Adomaičio auklėtiniai yra J grupės lyderiai, laimėję visus septynis žaistus susitikimus. Iki šiol pralaimėjimų atrankoje išvengti taip pat sugebėjo tik Vokietijos ir Graikijos krepšininkai.

Nyderlandai pogrupyje žengia ketvirti (3 pergalės/4 pralaimėjimai). Į planetos čempionatą pateks trys geriausios grupės komandos.

Rungtynės tarp Lietuvos ir Nyderlandų krepšinio rinktinių Vilniuje vyks pirmadienį, nuo 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)