Lietuvos rinktinė nugalėjo favoritais laikytus varžovus 84:83, o E. Bendžius buvo rezultatyviausias rinktinės žaidėjas, pelnęs 16 taškų ir surinkęs 14 kamuolių.

„Pramečiau, tai ne tokie tie plieniniai mano nervai, – pagirtas dėl šaltakraujiškumo, po rungtynių juokėsi E. Bendžius. – Mačo pabaigoje atlikome derinius, kurių treneris norėjo, kuriuos ir patys norėjome iki galo sužaisti. Varžovai rungtynių sustojo gintis „zona“, treneris akcentavo ką atakuoti ir kur turi būti metimai. Kartais galbūt ir perskubėjau su metimais, nes prieš tai pataikiau. „Karštas“ esi, reikia atakuoti. Bet apskritai reziume, viskas labai normaliai.“

E. Bendžius šias rungtynes pradėjo ne starto penkete, o pakilęs nuo atsarginių suolo. Iš viso ant parketo Osijeke snaiperis praleido tik 16 min. Tai reiškia, kas minutę rinko po tašką.

„Atsarginiams svarbiausia gerai pradėti nuo gynybos. Kroatų žaidėjai labai talentingi, Šaričius, Bogdanovičius. Mano užduotis, visų pirma, apsiginti, o tuomet puolimas jau ateis. Tai taip ir pavyko. Apsigynėme, o puolimas įsibėgėjo, susimetėme savo metimus“, – savo užduotis aikštėje vardijo krepšininkas.

Paklaustas, ar sunku buvo gintis prieš kroatų superžvaigždes Dario Šaričių ir Bojaną Bogdanovičių, E. Bendžius pripažino, kad rinktinė turėjo ir planą B, tačiau jo nepririekė.

„Tai – aukščiausio lygio talentai, kokia jų statistika NBA, jie net savo klubuose lyderiai. Bogdanovičius pradžioje pelnė vos 5 taškus, o vėliau per vieną kėlinį sugebėjo 15 įmesti. Bet iš tikrųjų gynyboje prieš juos turėjome parengę ir planą B, tik jo kaip ir neprireikė. Visai gerai veikė A planas“, – dėstė krepšininkas.

Anot E. Bendžiaus, dabar svarbiausia neužmigti ant laurų ir tinkamai nusiteikti rungtynėms su olandais.

„Kartais būna negerai, kai kaupiesi stipriai komandai, o vėliau laukia ne toks įvertintas varžovas. Dabar reikia dabar galvą „pervalyti“ ir suprasti, kad „langą“ namie turime užbaigti pergale. Prieš šias rungtynes mums galvą gerai „išvalė“ latviai“, – šyptelėjo krepšininkas.

Su Nyderlandų rinktine lietuviai susikaus pirmadienio vakarą „Siemens“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)