Dainiaus Adomaičio auklėtiniai atlaikė sekinančias lenktynes su kroatais, kurie pabaigoje prisivijo lietuvius, bet aplenkę taip ir nebuvo nė sykio.

Nors išankstinės prognozės anaiptol nebuvo palankios svečiams.

„Važiavome į Osijeką ne tik pasižiūrėti, kas čia per miestas, bet ir su mintimis, kaip nenukelti klaustukų dėl patekimo į pasaulio čempionatą toli į ateitį. Norėjome padaryti darbą čia, džiaugiamės, kad pavyko“, – po aistringos dvikovos sakė M. Kalnietis.

Pats jis prie pergalės prisidėjo 15 taškų ir 5 rezultatyviais perdavimais.

Taškų pelnė visi 11 ant „Gradski vrt“ arenos parketo išėję krepšininkai – rezerve liko tik Deividas Gailius.

Anot M. Kalniečio, rinktinę taip mobilizavo nesėkmė draugiškose rungtynėse su Latvija, kai be jokių prošvaisčių pralaimėta 80:97.

„Į gera išėjo tos draugiškos rungtynės su Latvija. Tai buvo stiprus spyris į užpakalį. Po jo pavyko pasitaisyti, pasitelkti komandinę dvasią. Rinktinė parodė gerą charakterį. Visi, kas ėjo į aikštę, padarė savo darbą – nebūtinai pelnytais taškais, bet kitokiais elementais.

Manau, kad pirmiausia susitvarkėme kovodami dėl atšokusių kamuolių ir neleidome kurti kitiems Kroatijos krepšininkams. Lyderiai sumetė daugiau ar mažiau tiek, kiek visada, bet šįkart neleidome prisijungti kitiems žaidėjams“, – pergalę komentavo įžaidėjas.

Primename, kad D. Adomaičio auklėtiniai yra atrankos į pasaulio čempionatą J grupės lyderiai, iki šiol laimėję visus septynis žaistus susitikimus. Kroatija pogrupyje lieka penkta (3 pergalės/4 pralaimėjimai).

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė pirmadienį Vilniuje žais su Nyderlandais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)