Vokietijos krepšininkai išvykoje triuškinamai 86:43 nugalėjo estus.

Nugalėtojams Dennisas Schroderis pelnė 18 taškų, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 6 kamuolius. 12 taškų ir 8 sugriebtus kamuolius pridėjo Danilo Barthelis.

„Suprantu, kad Estijos rinktinė dar labai jauna, tačiau mes privalėjome priversti varžovus klysti, kad turėtume 43 taškų persvarą. Manau, tai mums šiandien pavyko“, – kalbėjo Vokietijos rinktinės strategas Henrikas Rodlis.

Vokiečiai gali iškovoti 8 pergalę sekmadienį – namie žais su Izraelio rinktine. Pergalė Leipcige atneštų jiems ir taip trokštamą bilietą į pasaulio čempionatą.

Į 2014 metų planetos pirmenybes Vokietijos krepšininkams prasibrauti nebuvo pavykę.

L grupėje nepralaimėjusi lieka Graikijos rinktinė, kuri ketvirtadienį namie 70:63 nugalėjo serbus.

Nugalėtojus į priekį traukė Nickas Calathesas (15 taškų, 5 atkovoti kamuoliai ir 5 rezultatyvūs perdavimai) ir Georgios Printezis (15 taškų ir 4 atkovoti kamuoliai). Fantastiškas rungtynes, arti trigubo dublio, sužaidė veteranas Ioannis Bourousis. Vidurio puolėjo sąskaitoje 9 taškai, 10 atkovotų kamuolių ir 8 rezultatyvūs perdavimai.

„Į šias rungtynes įdėjome daug širdies ir aistros. Reikia padėkoti vaikinams, laimėjusiems pirmąsias 6 atrankos rungtynes. Tai sudaro 80 proc. mūsų šiandieninės sėkmė“, – teigė I. Bourousis.

Sakramento „Kings“ gynėjas Bogdanas Bogdanovičius buvo rezultatyviausias Serbijos rinktinėje su 19 taškų, tačiau jam prireikė 19 bandymų.

„Graikai žaidė kiečiau šiandien ir svarbiomis akimirkomis išlaikė psichologinį tvirtumą. Mes savo geriausio žaidimo nepademonstravome, – po pralaimėjimo kalbėjo serbų rinktinės vedlys Aleksandras Džordževičius. – Puolant kamuolys judėjo per lėtai. Paprastai rezultatyvių perdavimų atliekame apie 30, šįkart buvo perpus mačiau. Tai blogai“.

Sekmadienį graikai gali gauti bilietą į pasaulio čempionatą, jei laimės prieš Gruziją. Pastaroji ketvirtadienį išvykoje 85:80 nugalėjo Izraelio krepšininkus. Nugalėtojams 22 taškus pelnė ir 9 kamuolius atkovojo Tornike Šengelija.

L grupės turnyro lentelė

VietaKomandaPerg.Pral.Tšk. sant.Taškai
1.Vokietija7013714
2.Graikija708814
3.Serbija435811
4.Gruzija34-3010
5.Izraelis34-2510
6.Estija25-879

Penktadienį antrojo atrankos etapo kovas pradės I ir J grupių komandos. J grupėje rungtyniaujanti Lietuvos rinktinė išvykoje žais su Kroatijos krepšininkais.

Antrajame pasaulio čempionato atrankos etape žaidžia 24 komandos, suskirstytos į keturias grupes. Joms įskaityti pirmojo etapo rezultatai. Į pasaulio čempionatą pateks po tris geriausias grupių ekipas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)