„Konkretumas buvo pagrindinė persikėlimo į Alytų priežastis, – tinklalapiui LKL.LT sakė A. Jomantas. – Jau esu žaidęs A. Urlepo treniruojamoje komandoje, žinau, ką ir kaip jis dirba. Manęs toks darbas negąsdina, tad apsispręsti nebuvo sunku.“

Per pastaruosius ketverius metus, nuo pastarojo A. Jomanto etapo „Dzūkijoje“, Alytaus klubas stipriai pasikeitė – klube liko vienintelis strategas A. Urlepas.

Tiesa, buvęs „Ryto“ žaidėjas Alytuje ras pažįstamų veidų – su Egidijum Dimša puolėjas kartu yra žaidęs Pasvalio „Pieno žvaigždėse“, o su Kendricku Brownu – „Ryte“.

Iš K. Browno alytiškiai tikisi daug, o jis savo vertę parodė ir vakarykščiame draugiškame susitikime su Prienų „Skycop“. Amerikietis per 30 minučių pelnė 11 taškų, atkovojo 11 kamuolių bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

„K. Brownas puikiai geba prisitaikyti ir yra tikrai labai geras žaidėjas, – apie komandos draugą atsiliepė A. Jomantas. – Jis yra pilnas energijos ir labai greitas. Tai smagus, gero būdo žmogus, kuris tapo mūsų komandos varikliuku.“

15 žaidėjų sudėtyje turinti „Dzūkija“ pasiruošimo etape spėjo sužaisti ketverias draugiškas rungtynes.

Pirmajame susitikime dzūkai 71:69 įveikė Liublino „Start“, kuriai antrajame mače nusileido 67:71.

Trečiosiose draugiškose rungtynėse A. Urlepo auklėtiniai 108:73 sutriuškino Surguto „Jugra“, o vakar 65:55 įveikė Virginijaus Šeškaus treniruojamą „Skycop“.

„Kažką prognozuoti po draugiškų mačų yra labai sunku, jie neatspindi to, kas gali įvykti sezono eigoje, – sakė A. Jomantas. – Vienos komandos sezonui pradeda ruoštis anksčiau, kitos – vėliau. Vienos didesnį dėmesį skiria fiziniam pasiruošimui, kitos – taktiniam.

Galiu pažadėti tik vieną – mes būsime ta komanda, kuri visada kovos, o kaip mums seksis – priklausys nuo daug faktorių, tokių kaip traumos ar paprasčiausia sėkmė. Kamuolys apvalus, tad tik laikas parodys, ką ši komanda gali.“

Šiandien alytiškiai susikaus su Utenos „Juventus“, o šeštadienį ir sekmadienį Druskininkuose testuos Varšuvos „Legia“ krepšininkus.

„Betsafe–LKL“ sezono startas prasidės rugsėjo 22-ąją. Pirmąjį susitikimą „Dzūkija“ sužais rugsėjo 26-ąją, kuomet Panevėžyje surems ginklais su „Lietkabeliu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)