R. Kurtinaitis su tuometiniu „Lietuvos ryto“ klubu išsiskyrė gana neįprastomis aplinkybėmis. Apie tai, kad sostinės klubo vadovai jam jau rado pamainą – Dainių Adomaitį, krepšinio specialistas sužinojo pačiame LKL atkrintamųjų varžybų sūkuryje.

Sezono uždarymo metu 58-erių krepšinio specialistas ironiškai padėkojo sostinės klubo vadovams „už pagalbą“ atkrintamųjų metu ir iškeliavo poilsiauti.

„Lietuvos rytas“ po sezono tapo „Rytu“, D. Adomaitis ėmėsi naujos veiklos, o R. Kurtinaitis, kaip tvirtina pats, sąmoningai ilsisi iki dabar.

„Nusprendžiau padaryti neilgą pertrauką trenerio karjeroje ir šiek tiek atsipūsti. Pirmą kartą per ilgus metus man nereikia komplektuoti komandos naujam sezonui, mėgaujuosi poilsiu“, – kalbėdamas su Lietuvoje viešėjusiu Rusijos portalo „Izvestija“ žurnalistu teigė R. Kurtinaitis.

Treneris tvirtino, kad iki šiol artimai bendrauja su buvusio savo klubo – Maskvos srities „Chimki“ – vadovais. Chimkuose R. Kurtinaitis dirbo nuo 2011-ųjų iki 2016-ųjų pavasario, kai, gerokai suprastėjus rezultatams ir kritus žaidėjų motyvacijai, buvo atleistas.

„Mes iki šiol artimai bendraujame, susiskambiname. Aš negaliu likti abejingas šiai komandai“, – pripažino lietuvis.

Anot R. Kurtinaičio, vasarą jis netgi buvo tapęs „Chimki“ klubo „konsultantu“ – rusai buvo susidomėję „Lietuvos ryte“ žaidusio ir stratego nurodymų klausiusio amerikiečio Ch. Kramerio kandidatūra.

„Kai jie ieškojo įžaidėjo, teiravosi manęs apie Chrisą Kramerį. Mano rekomendacijos buvo geros, tačiau Chimkai galų gale pasirinko Dee Bostą (praėjusį sezoną praėjusį, bet neįsitvirtinusį Kauno „Žalgiryje“, – red. past.). Nors Krameris – ir aukštesnis, ir stipresnis fiziškai“, – pasakojo krepšinio specialistas.

Taigi, „Žalgiryje“ neįsitvirtinęs ir praėjusį sezoną Prancūzijoje pabaigęs 28-erių D. Bostas vėl bandys laimę Eurolygoje, o 30-metis Ch. Krameris toliau rungtyniaus Vilniuje ir bandys rasti vietą D. Adomaičio sistemose.

Apskritai, anot R. Kurtinaičio, „Chimki“ klubas ateinantį sezoną gali gerokai patriukšmauti Eurolygoje. Viena iš to priežasčių – karjeros piką pasiekęs snaiperis Aleksejus Švedas.

„A. Švedas atvyko į „Chimki“, kai aš buvau vyriausiuoju treneriu. Pirmi metai buvo skirti adaptacijai, jis vėl priprato prie europinio krepšinio. Ilgainiui jis suvokė, kad svarbiausia – komandinis rezultatas, tapo naudingu gynyboje, ėmė dalinti puikius perdavimus. Ir tai leido A. Švedui pakilti į visiškai kitą lygį, tapti vienu geriausių Europoje“, – mintis dėstė Kurtis.

Rimas Kurtinaitis

Paprašytas, treneris po vieną apibūdino ir NBA žaidžiančius Domantą Sabonį su Jonu Valančiūnu bei už Atlanto neįsitvirtinusį Mindaugą Kuzminską.

„D. Sabonis pernai žaidė puikiai. Jis žino, ko nori aikštelėje, kiekvienais metais progresuoja. Jis neturi superduomenų, beprotiško šuolio ar kažkokio stebuklingo metimo. Tačiau Domantas labai gerai perpranta žaidimą, puikiai jaučiasi keisdamasis, gerai kovoja dėl kamuolių.

Viską, ką jis galėjo pasiimti iš tėčio, jis pasiėmė. Tačiau pats svarbiausias dalykas, susijęs su Domantu – jo kovingas charakteris. Jis nedalija rungtynių į svarbias į nesvarbias, visada žaidžia iš visų jėgų. Tai pati svarbiausia tikro profesionalo savybė“, – apie Indianos „Pacers“ aukštaūgį kalbėjo R. Kurtinaitis.

„J. Valančiūną prieš 2017-2018 m. sezono pradžią smarkiai kritikavo. Ir Kanados, ir Lietuvos žiniasklaida. Sakė, kad Joną laikas išmainyti, jis netempia Toronto „Raptors“ lygio. Tačiau Jonas nesulūžo ir įrodė nusipelnantis vietos starto penkete, gerokai patobulėjo daugelyje aspektų.

Dabar man būtų sunku įsivaizduoti „Raptors“ žaidimą be Jono. Jam dar tik 26 metai, manau, kad žaidėjas dar progresuos. Svarbu, kad naujasis Toronto treneris atskleistų visas stipriąsias Jono savybes ir tam neprireiktų labai daug laiko“, – J. Valančiūno perspektyvas apžvelgė treneris.

„Aš maniau, kad jis yra pakankamai pajėgus žaisti NBA, – vertindamas dabartinio Milano „AX Armani“ puolėjo M. Kuzminsko situaciją kalbėjo R. Kurtinaitis. – Galbūt jam trūksta jėgos, tačiau Mindaugas labai plastiškas vaikinas, turi gerą metimą.

Nežinau visų aplinkybių, kodėl Mindaugas paliko NIujorko „Knicks“, tačiau manau, kad tai susiję su permainomis klubo vadovybėje. Naujas klubo generalinis vadybininkas su treneriu nematė vietos Mindaugui komandoje, todėl teko ieškotis naujos darbovietės. Pažiūrėsime, gal ateityje NBA jam suteiks dar vieną progą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)