Po dvi savaites trukusių treniruočių ir dviejų sužaistų kontrolinių rungtynių, vyriausiasis Kroatijos rinktinės treneris D. Anzulovičius apsisprendė.

Strategas paskelbė 12 krepšininkų, kurie dalyvaus rugsėjo 15-ąją penktadienį Osijeko mieste vyksiančiose pasaulio čempionato atrankos varžybų rungtynėse su lietuviais.

Nieko nuostabaus, kad į dvyliktuką pateko visi keturi NBA žaidžiantys kroatų krepšininkai – lengvasis kraštas Bojanas Bogdanovičius (Indianos „Pacers“), sunkusis krašto puolėjas Dario Šaričius (Filadelfijos „76ers“) ir vidurio puolėjai Ante Žižičius (Klivlando „Cavaliers“) bei Ivica Zubacas (Los Andželo „Lakers“).

Tiesa, Eurolygos atstovą savo sudėtyje kroatai turi tik vieną. Tai – ilgametis Manto Kalniečio komandos draugas, dabar Stambulo „Anadolu Efes“ ekipoje žaidžiantis 33-ejų veteranas snaiperis Krunoslavas Simonas.

Kroatijos rinktinės sudėtis

Gynėjai: Jakovas Mustapičius (192 cm, Osijeko „Vrijednosnice“), Mate Kalajžičius (187 cm, „KK Split“), Josipas Bilinovacas (193 cm, Zagrebo „Cibona“), Krunoslavas Simonas (197 cm, Stambulo „Anadolu Efes“), Rokas Stipčevičius (185 cm, Sasario „Dinamo“),

Puolėjai: Bojanas Bogdanovičius (203 cm, Indianos „Pacers“), Dario Šaričius (208 cm, Filadelfijos „76ers“), Hrvoje Peričius (203 cm, Triesto „Alma“), Ivanas Ramljakas (203 cm, Zagrebo „Cedevita“),

Vidurio puolėjai: Ante Žižičius (211 cm, Klivlando „Cavaliers“), Ivica Zubacas (216 cm, Los Andželo „Lakers“), Tomislavas Zubčičius (211 cm, Aleksandrovaco „Igokea“).

Pasirengimo atrankos rungtynėms metu kroatai sužaidė dvejas kontrolines rungtynes su Slovėnijos ekipa ir su ja pasidalijo po pergalę.

Kroatijoje vykusiame mače šeimininkai pralaimėjo 86:87, tačiau vėliau išvykoje D. Anzulovičiaus komanda pasiekė revanšą 83:75.

Abu kartus vienas pastebimiausių tarp kroatų buvo D. Šaričius, pelnęs atitinkamai 15 ir 18 taškų.

Kroatijos rinktinė jau yra atvykusi į Osijeką, kur laukia susitikimo su lietuviais. Vieną iš šios savaitės popiečių kroatai praleido gana neįprastai. Ji buvo skirta vidiniams apmąstymams ir susikaupimui.

Krepšininkai kartu su trenerių štabu apsilankė vienoje iš šiurpiausių šalyje – Vukovaro žudynių vietoje, užsuko į karo aukų atminimo vieta tapusią Ovčaro masinę kapavietę.

1991-ųjų lapkritį, Kroatijos išsivadavimo iš Jugoslavijos gniaužtų karo metu, serbų karininkai iš Vukovaro miestelio ligoninės įsakė išgabenti daugiau nei 200 žmonių ir juos šaltakraujiškai sušaudė, o vėliau Ovčare įkūrė koncentracijos stovyklą.

Vieno iš žiauriausių po II-ojo pasaulinio karo nusikaltimo vieta buvo atrasta 1994-aisiais. 60 žmonių palaidojimo viet nežinoma iki šiol.

Ekskursiją po karo nusikaltimo vietą Kroatijos krepšininkams vedė dar karo metais Vukovaro miesto gynybą organizavęs pulkininkas Ante Duganas, pramintas Samurajumi.

„Žodžiais sunku įvardinti emocijas, kurios apėmė krepšininkus aplankius šią istorinę vietą ir pagerbus karo aukas“, – rašo Kroatijos krepšinio federacijos puslapis.

Įsivyravusią rimtį vėliau kiek praskaidrino Kroatijos krepšinio federacijos prezidentas Stojko Vrankovičius su Osijeko miesto valdžios atstovais, pažadėję, kad „Gradski Vrt“ arena penktadienį bus sausakimša ir lauks šeimininkų komandos pergalės.

Lietuvos rinktinė į Kroatiją išskris rungtynių išvakarėse, ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)