Geriausi Lietuvos teisėjai dvi dienas praleido Druskininkuose. Lietuvos krepšinio lygos rengtame seminare buvo gilinamasi į naujojo sezono ypatybes: nuostatų pakeitimus, naujus reikalavimus teisėjams, naujas taisykles.

Visi teisėjai, ateinantį sezoną teisėjausiantys „Betsafe-LKL“ rungtynėse, sėkmingai išlaikė testus.

Vėliau arbitrai klausė kolegų Gyčio Viliaus ir Gvido Gedvilo pranešimų iš Eurolygos ir FIBA Čempionų lygos teisėjų seminarų.

„Akivaizdu, kad artėjama prie bendradarbiavimo su NBA, – pabrėžė LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis, įvertinęs teisėjų pranešimus. – Bandoma suvienodinti krepšinio taisykles ir priartinti europietišką krepšinį prie NBA.“

Ateinantį sezoną teisėjų lauks nauji iššūkiai – kelios pakeistos FIBA taisyklės. Seminare buvo pristatyti taisyklių pakeitimai, jų vertinimai.

Seminare dalyvavo Alytaus „Dzūkijos“ trenerio asistentas Valdemaras Chomičus. Jis išsakė teisėjams komentarus, kurie aktualūs „Betsafe-LKL“ treneriams.

Be to, teisėjai klausėsi psichologės Ievos Petrukanecės pranešimo.

„Ji kalbėjo apie teisėjavimo psichologijos aspektus, – teigė A. Pavilonis. – Tai labai svarbus dalykas, nes krepšinis tapo greitas, todėl reikia žaibiškos reakcijos ir greito sprendimo priėmimo. Praradus koncentraciją pasekmės sunkios: komandos nepatenkintos, teisėjas išgyvena. Stengėmės supažindinti teisėjus, kaip to išvengti.“

Naujasis „Betsafe-LKL“ sezonas prasidės rugsėjo 22 d. rungtynėmis Kaune tarp čempiono „Žalgirio“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)