„Ryto“ krepšininkai rungtynes pradėjo užtikrintai, o jau per pusę kėlinio įgijo dviženklį pranašumą. Per pirmąsias 10 minučių aikštelėje šanso sulaukė ir praėjusią savaitę Lietuvos vyrų rinktinėje debiutavęs Marekas Blaževičius, kuris pasirodęs aikštėje iš karto pelnė 4 taškus. Vilniečiai pirmąjį ketvirtį laimėjo 31:17.

Antrame kėlinyje vilniečiai ir toliau itin kibiai žaidė gynyboje, o problemų nesulaukė ir puolime. Jaunų talentų M. Blaževičiaus ir Deivido Sirvydžio vedamas „Rytas“ po dviejų kėlinių jau pirmavo 60:30, o minėtieji žaidėjai į varžovų krepšį kartu sumetė 20 taškų.

Po pertraukos „Rytas“ išlaikė užtikrintą bei solidų žaidimą abejose aikštės pusėse ir nesunkiai iškovojo pergalę.

Šiame mače vilniečiai atliko net 27 rezultatyvius perdavimus, pataikė 13 tritaškių iš 30 ir nesunkiai nugalėjo atkovotų kamuolių dvikovoje – 46 prieš 27.

Mačo herojus 18-metis D. Sirvydis po finalinės sirenos pripažino, kad 7 tritaškius per susitikimą pataikė pirmą kartą gyvenime.

„Rytas“: D. Sirvydis 21 (7/8 trit., 5 atk. kam.), D. Suttonas 15 (6 atk. kam.), A. Butkevičius 12 (5 atk. kam., 3 rez. perd.), M. Echodas 11 (7 atk. kam.), M. Blaževičius 10 taškų (9 atk. kam.).

„Dnipro“: S. Tymofejenka 16, A. Kožemiakinas 11 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)