„Betsafe–LKL“ varžybų komentatorius Vaidas Čeponis prieš sezoną pateiks visų komandų šios vasaros darbų apžvalgą.

Joje apžvelgiamos komandų sudėtys, atskleidžiamos stipriosios ir silpnosios jų puses. Šiame straipsnyje – apie ekipas, kurios praėjusiose pirmenybėse liko 8-10 vietose.

Prienų „Skycop“

Palyginti su praėjusiu sezonu, tai radikaliai pasikeitusi komanda. Joje liko tik vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus. Dabar, atėjus naujam rėmėjui, sudėtis nepalyginamai stipresnė nei 2017-2018 m. čempionate.

Tai bus vyriausia „Betsafe–LKL: ekipa. Jos didžiausia stiprybė – patirtis. Veteranai broliai Kšyštofas ir Darjušas Lavrinovičiai, Mindaugas Lukauskis, Gintaras Leonavčius, Dainius Šalenga bandys įrodyti, kad dar turi „smarvės“. Prieniškiai svajoja net apie pirmąjį ketvertą.

Kitas komandos pliusas – solidžių metikų gausa. Iš toli gali sėkmingai pataikyti ne tik šie išvardyti krepšininkai, išskyrus G. Leonavičių, bet ir legionieriai – Mike‘as Bruesewitzas, Austinas Ariansas, ne „grėbliarankiai“ ir Arnas Labuckas, Davis Lejasmeieris.

Beje, pastarasis įžaidėjas, nors ir nėra supersnaiperis, puikiai skaito žaidimą ir kokybiškai atlieka derinį dviese prieš du („pikenrolą“).

Latvis atakų organizatorius kūrybiškesnis už kitą įžaidėją Ovidijų Varanauską, bet šis gali efektyviau veržtis prie krepšio.

Galima numanyti, kad V. Šeškus ir jo diriguojama kapela vėl žaidimą grįs tolimomis atakomis.

Šįkart prieniškiai turės kur kas daugiau centimetrų ir masės po krepšiais – žaidėjų, kurie gali sėkmingai rinkti taškus ir iš baudos aikštelės.

Taigi Prienų klubo žaidimas gali būti kur kas įvairesnis nei pernai.

Kita vertus, „Skycop“ sirgaliams turbūt neramu, ar komanda nesubyrės antroje sezono dalyje ar jam baigiantis, kai ateis lemiamų kovų metas.

Gali taip nutikti, kad „senukams“ išseks jėgos ir neduokdie vėl pasipils traumos kaip nutinka jau keletą metų iš eilės. Tikėtina, kad komanda daug vargo turės gindamasi. Tačiau V. Šeškus žada, kad žaidėjų baterijos sezonui bus pakrautos tinkamai, o jo vedamos treniruotės bus dažnesnės ir intensyvesnės nei anksčiau.

Alytaus „Dzūkija“

Komandos sudėtis, ko gero, bus galingiausia per pastaruosius penkerius metus. Dzūkai užsimojo pasigrumti dėl 5-6 vietų reguliariajame sezone.

Viena svarbiausių figūrų ekipoje bus sugrįžęs patyręs itin griežtas, reiklus ir sumanus treneris Andrejus Urlepas, kuriam talkins Valdemaras Chomičius. Pastarasis itin moka motyvuoti auklėtinius.

Bene geriausias pirkinys – įžaidėjas Kendrickas Brownas.

Nors jo metimas iš distancijos šlubuoja, bet jis individualiai velniškai stiprus krepšininkas, galintis vienas nulemti rungtynių baigtį.

Ne veltui anksčiau jį buvo įsigijęs Vilniaus „Rytas“.

Alytiškiai daug tikisi iš 211 cm vidurio puolėjo Waverly Austino.

Jis – techniškas „centras“, neblogai žaidžiantis ant „ūselio“, atlieka varpstę, pakankamai mobilus, šoklus, gerai žaidžia pikenrolą, gali pataikyti iš vidutinio nuotolio.

Su kitu vidurio puolėju Egidijumi Dimša „Dzūkija“ galės pakeisti rungtynių tempą ir žaisti lėtesnį krepšinį.

Šis aukštaūgis išplečia puolimą, nes sugeba įmesti tritaškį.

Nepėsčias ir atakuojantysis gynėjas Devante‘as Wallace‘as, kuris solidžiai atakuoja po driblingo. Alytaus klubas išsaugojo vieną praėjusio sezono vedlių sunkųjį puolėją Paulių Petrilevičių, liko talentingas puolėjas Mindaugas Sušinskas, kai kurie kiti žaidėjai.

2017-2018 m. „Betsafe–LKL“ čempionate viena didžiausių „Dzūkijos“ bėdų buvo ta, kad nuolat keitėsi ekipos sudėtis. Šios komandos aprangą vilkėjo net 20 krepšininkų. Tai trukdė susiklijuoti komandai. Jei ateinančiose pirmenybėse to nebus, dzūkai turi šansą kilti aukštai.

Kita problemėlė – lygiavertės pamainos neturėjimas K. Brownui. Nors Paulius Danisevičius praėjusį sezoną ne kartą iššovė nevaikiškai, bet meistriškumu šis „mažylis“ gerokai nusileidžia amerikiečiui.

Kėdainių „Nevėžis“

Tai, kad nemažai LKL ekipų šį sezoną gali paspringti Kėdainių agurkais, rodo tas faktas, kad neseniai Ramūno Cvirkos auklėtiniai net 23 taškų skirtumu patvarkė Panevėžio „Lietkabelį“, kuris pagal sudėtį tvirtai yra trečioji „Betsafe–LKL“ komanda.

Žinoma, tai buvo kontrolinis mačas, bet ir tai nemažai pasako apie Kėdainių klubo potencialą.

Atidavęs visas skolas „Nevėžis“ pasiryžęs šį sezoną nuskandinti ne vieną varžovą.

Komandos komplektavimu iš esmės patenkintas ir R. Cvirka. Jis džiaugėsi, jog komandoje dominuos jauni, alkani, savo vertę trokštantys įrodyti krepšininkai.

Įžaidėjas Chauncey Collinsas itin aštrus, kokybiškai žaidžia vienas prieš vieną, sugeba nuolat draskyti oponentų gynybą.

Tiesa, jam stinga žaidimo dirigento įgūdžių.

Antruoju numeriu rungtyniausiantis Jonas Christopheris Fulleris gana aukšto lygio metikas, staigus, šoklus žaidėjas.

Ukrainietis sunkusis „kraštas“ Vladimiras Ševčenka, sugebantis žaisti ir trečiuoju numeriu, efektyviai kaunasi dėl atšokusių kamuolių, tai atletiškas, greitose kontratakose dalyvaujantis žaidėjas.

Be to, pasižymi stabiliu metimu iš vidutinių nuotolių.

Apčiuopiamos audos tikimasi iš buvusio Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ aukštaūgio Nikitos Balašovo, kuris pagaliau išsigydė nugaros traumas. Solidus pastiprinimas – taiklią rankelę turintis priekinės linijos žaidėjas kėdainiškis Regimantas Miniotas, prieš tai gynęs Prienų komandos garbę. Kėdainiuose gerokai aukščiau nei Pasvalyje pasiryžęs skraidyti Martynas Varnas.

„Nevėžio“ gretose šalia jaunų krepšininkų nestigs ir užgrūdintų vilkų. Ekipos aprangą apsivilko puolėjas Valdas Vasylius, Simas Buterlevičius.

Silpniausia vieta tikriausiai bus lengvojo puolėjo pozicija. Praėjusį sezoną ji atrodė tvirtesnė.

Penktadienį – Vaido Čeponio analizė apie komandas, praėjusį sezoną užėmusias 5-7 vietas: „Šiaulius“, Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir Utenos „Juventus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)