8 iš šių žaidėjų patenka į pagrindinę „Baskonia“ komandos sudėtį, dar 3 atstovauja baskų jaunimo ekipai.

Visi jie išvyko atstovauti savo šalių rinktinėms rugsėjo mėnesio FIBA atrankos varžybų „lange“.

Visame pasaulyje šis „langas“ prasidės rugsėjo 13-ąją, o baigsis – rugsėjo 17-ąją.

Ispanų portalas AS skelbia, kad baskų komandos treneris Pedro Martinezas šiuo laikotarpiu apskritai nusprendė stabdyti bendrą pasirengimą sezonui – klube likę žaidėjai treniruosis individualiai.

Puolėjas Shavonas Shieldsas atstovaus Danijos rinktinei atrankinėse varžybose į 2021-ųjų Europos čempionatą, o visi kiti krepšininkai kovos 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankos varžybose.

Luca Vildoza gins Argentinos rinktinės garbę, Marcelinho Huertas išvyko padėti Brazilijai, Tornikė Šengelija, Mattas Janningas ir jaunimo rinktinės narys Ratis Andronikašvilis – Gruzijai, Johannesas Voigtmannas – Vokietijai, Vincentas Poirier – Prancūzijai, jaunimo komandos nariai Jurijus Macura ir Sanderis Raieste atitinkamai atstovaus Slovėnijai ir Estijai.

Vienintelis Ilimane Diopas gins Ispanijos rinktinės garbę.

Išvykusių būtų ir daugiau, nes Jaysonas Grangeris ir Patricio Garino įprastai vilki Urugvajaus ir Argentinos rinktinių marškinėlius, tačiau šiuo metu žaidėjai yra traumuoti.

Unikali situacija susidarė ne tik dėl baskų sprendimo išleisti žaidėjus į rinktines, bet ir dėl bendros klubo politikos. „Baskonia“ niekuomet nesikoncentravo į vietinių talentų auginimą ir įprastai sudėtį formuoja iš užsienio krepšininkų.

Pagrindinėje klubo komandoje, kurioje bus ir lietuvis Tadas Sedekerskis, ateinantį Eurolygos sezoną bus tik vienas Ispanijos rinktinei galintis atstovauti krepšininkas – natūralizuotas 23-ejų senegalietis I. Diopas.

Primename, kad Kauno „Žalgiris“ po ilgų diskusijų į Lietuvos rinktinę išleido vieną krepšininką – puolėją Edgarą Ulanovą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)