Visus keturis kėlinius laimėję latviai parklupdė šeimininkus pirmiausia tritaškių salvėmis: tikslą pasiekė 15 iš 31 tolimo metimo (48 proc.).

Tuo metu lietuviai realizavo 10 bandymų iš 30 (33 proc. taiklumas). Itin nesisekė Mindaugui Kuzminskui ir Adui Juškevičiui, kurie prametė po 5 tolimus metimus.

Rungtynių pabaigoje svečiai turėjo progą dar vienu tritaškiu pasiekti simbolinę 100 taškų ribą, bet nusprendė nerengti paskutinės atakos ir paspaudė rankas Lietuvos krepšininkams.

Lietuviai priekyje buvo tik pirmame kėlinyje – jo viduryje šeimininkai pirmavo 13:9, tačiau netrukus latviai perėmė iniciatyvą ir persvėrė rezultatą 17:13.

Antrame kėlinyje svečiai galutinai perėmė žaidimo kontrolę ir pradėjo bėgti į priekį. Įpusėjus mačui jie pirmavo 45:37, o po pertraukos įgijo ir dviženklę persvarą 68:56.

Paskutiniame ketvirtyje Arnio Vecvagaro auklėtiniai pradėjo lietuvių triuškinimą. Skirtumas tarp komandų vienu metu išaugo net iki 21 taško – 82:61.

Šeimininkai kiek atsigavo tik paskutiniosiomis minutėmis ir po taiklių Edgaro Želionio bei Eimanto Bendžiaus metimų kiek sumažino atsilikimą bei išvengė sutriuškinimo.

Rezultatyviausiai pralaimėtojų gretose žaidęs E. Želionis 13 iš 15 savo taškų įmetė per paskutines 6 minutes.

Lietuva: Edgaras Želionis 15, Mindaugas Kuzminskas (1/6 trit.) ir Mantas Kalnietis (3/5 trit.) po 11, Eimantas Bendžius 9, Edgaras Ulanovas 8, Evaldas Kairys ir Artūras Gudaitis po 7.

Latvija: Martinas Meieris (10 atk. kam.), Rihardas Lomažis ir Janis Timma po 18, Janis Strelniekas ir Aigaras Škele po 10.


Lietuvos rinktinė šiame susitikime vertėsi su dešimt žaidėjų. Prie jos prisijungti dar nespėjo Rokas Giedraitis ir Renaldas Seibutis.

Pastarasis atskrido į Vilnių sekmadienį, tačiau rungtynes stebėjo nuo atsarginių suolo be sportinės aprangos. R. Giedraitis į gimtinę parvyko tik rungtynių metu.

Atrankoje į pasaulio čempionatą Lietuvos krepšininkai svečiuose rugsėjo 14-ąją kovos su kroatais, o rugsėjo 17-ąją namuose priims Nyderlandų rinktinę.

Latviai prieš išvyką į Vilnių namuose draugiškoje akistatoje 84:86 nusileido Suomijos krepšininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (493)