Sau būdingai, S. Bazarevičius žodžių į vatą nevyniojo.

„Mes buvome siaubingi. Tai turbūt buvo pačios blogiausios rungtynės nuo tada, kai aš dirbu rinktinės treneriu. Nujaučiau, kad gali nebūti gerai, bet to nesitikėjau. Aplinkybių buvo įvairių, tačiau dabar reikia bandyti surikiuoti mintis ir šiame pralaimėjime rasti kažką pozityvaus“, – konstatavo S. Bazarevičius.

Rusai žydus į priekį paleido jau pirmajame kėlinyje, kurį pralaimėjo 13:29 – atsitiesti šeimininkams taip ir nepavyko.

Šiose rungtynėse pirmą kartą po 2017-ųjų Europos čempionato Rusijos rinktinės marškinėlius vilkėjo Aleksejus Švedas, tačiau Maskvos srities „Chimki“ snaiperio žvaigždė ryškiai nespindėjo – jis pelnė 14 taškų, tačiau dažnai atakavo netaikliai, klydo.

„Sunku kažką ir pakomentuoti, kai priešais save matau šitą rezultatą. Jis – vienas geriausių snaiperių Europoje, perspektyva milžiniška. Bet reikia dirbti, – trumpai snaiperio pasirodymą apibūdino S. Bazarevičius, negailėjęs pagyrų Izraelio krepšininkams. – Jų žaidimas buvo puikus. Kartais atrodė, kad prieš mus žaidžia NBA komanda, rungtyniaujanti dvigubai greičiau už mus. Tiesiog, buvo kitas lygis.“

Po rungtynių su Izraeliu S. Bazarevičius dar kartą buvo paklaustas, ar tikrai nebuvo įmanoma į komandą prisikviesti vienintelio NBA žaidžiančio ruso Timofejaus Mozgovo.

Tai išgirdęs, krepšinio specialistas pyktelėjo.

„Ką, aš turėjau važiuoti į Orlandą, kur jis turi namą, ir imtis įkalbinėti? Yra kaip yra. Reikia tikėti tais žaidėjais, kuriuos turime“, – teigė jis.

Rezultatyviausias rusų gretose šiose rungtynėse buvo 19 taškų pelnęs Dmitrijus Kulaginas, Izraelio rinktinei 23 taškus pelnė Jake'as Cohenas.

Rusijos rinktinė kitas turnyro rungtynes šeštadienį žais su Lenkijos krepšininkais, o vėliau jos laukia dvejos pasaulio čempionato atrankos varžybų K grupės rungtynės – išvykoje su Čekija ir namie su Bulgarija.

Kol kas K grupėje rusai yra treti – savo sąskaitoje turi 3 pergales iš 6 galimų. Grupėje pirmauja visas rungtynes laimėję prancūzai, antri žengia 5 pergales turintys čekai.

Suomiai, kaip ir rusai, yra laimėję 3 kartus, bulgarai ir bosniai turi po 2 pergales.

Į planetos pirmenybes pateks 3 geriausios grupės komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)