Didžiulių resursų pareikalavusios idėjos įgyvendinimo ėmėsi režisierius Danas Kloresas, prie dokumentinio kino epo darbavęsis ne vienus metus.

20 valandų trukmės vaizdo medžiaga bus padalinta į 10 atskirų dalių, kuriose D. Kloresas herojų lūpomis pasakos 60 tarpusavyje susijusių trumpų krepšinio istorijų.

Didžiulį darbą atlikusios ESPN komandos nariai, rengdami šį projektą, pakalbino daugiau nei 165 krepšinio pasaulio garsenybes, su kuriomis buvo suorganizuoti išskirtiniai interviu.

Iš viso nufilmuota 500 valandų pokalbių su krepšinio pasaulio žmonėmis.

Tarp kalbintų ir nufilmuotų krepšininkų – ir praeities, ir šių dienų krepšinio žvaigždės.
Dokumentiniuose kadruose bus galima išvysti mintis dėstančius Larry Birdą, Magicą Johnsoną, Kobe Bryantą, Shaquille'ą, O'Nealą, Stepheną Curry, LeBroną Jamesą, Keviną Durantą, Dianą Taurasi, Adamą Silverį ir kitas JAV krepšinio garsenybes.

Visgi amerikiečiais projekto organizatoriai neapsiribojo. ESPN komanda į šį kino epą įtraukė ir NBA žaidusias užsienio žvaigždes.

Tarp jų – ne tik kinas Yao Mingas, bet ir labai retai su žiniasklaida bendraujantis Lietuvos krepšinio milžinas Arvydas Sabonis, NBA lygoje žaidęs 1995-2001 ir 2002-2003 m.

Šiuo metu A. Sabonio pėdomis žengia jo jauniausias sūnus Domantas Sabonis, ginantis Indianos „Pacers“ komandos garbę.

Tarp kitų užsieniečių, kino kūrėjai kalbino ir ryškiausią šių dienų Latvijos krepšinio deimantą Kristapą Porzingį.

„Aš daug metų svajojau apie šį projektą, pirmą kartą apie jį ESPN prodiuseriams užsiminiau ir juos „spausti“ pradėjau daugiau nei prieš dešimtmetį. Aš manau, kad šios trumpos istorijos pasieks milijonus žmonių visame pasaulyje.

Krepšinio žaidimas savyje gali vienyti daugybę dalykų – vieniems tai pabėgimas nuo rutinos, kitiems – gyvenimo galimybė, proga jaustis saugiai, mokytis, mylėti, laimėti, suklupti ir nusivilti. Tačiau kiekvienam, susijusiam su šiuo žaidimu, tai yra savotiška meilė, kurią ir siekiame perteikti šiame unikaliame projekte“, – teigė režisierius D. Kloresas.

Unikalų projektas „Krepšinis: Meilės istorija“ ESPN žiūrovams bandys siūlyti įvairiausiais vaizdo perteikimo būdais.

Nuo rugsėjo 18-osios, vaizdo istorijos po vieną bus pasakojamos ESPN mobiliojoje programėlėje, o ESPN televizijos eteryje filmo dalys kiekvieną antradienį bus pradėtos rodyti nuo spalio 9 dienos.

Vėliau kino epo dalys turėtų būti pasiekiamos ir ESPN Youtube platformoje ir kitais ne tik amerikiečiams prieinamais interneto kanalais.

Pažymėtina, kad visos interviu metu krepšinio žmonių išsakytos mintys sugulė ir į tokio paties pavadinimo knygą, kurios autoriai – amerikiečiai Jackie McMullan ir Jackie Bartholomew. Šis leidinys knygynus pasieks rugsėjo pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)