Ispanijos krepšinio portalas AS suskaičiavo, kad nacionalinėms rinktinėms rugsėjį padės tik 17 europiečių iš 65, kurie spalio pabaigoje pradės naująjį NBA lygos sezoną.

Tai – lygiai tiek pat NBA žaidėjų, kiek rinktinėms padėjo ir birželio-liepos pasaulio čempionato „lange“.

Kai kurie krepšininkai žaidė vasarą, žais ir rudenį (pavyzdžiui, Bojanas Bogdanovičius, Dario Šaričius, Nicola Batumas, Cedi Osmanas, Dennisas Schroderis), kai kurie rudenį neatvykti nusprendė dėl asmeninių priežasčių ar negavę klubo leidimo. Tarp tokių galima paminėti Joną Valančiūną ir Domantą Sabonį, Timofejų Mozgovą, Lauri Markkaneną, Davį Bertanį, Rudy Gobertą, Evaną Fournier ar Juancho Hernangomezą.

Vienos didžiausių Europos krepšinio jėgų – Ispanijos rinktinės – situacija dar komplikuotesnė nei ta, su kuria susidūrė Dainius Adomaitis. Būtent jaunesnysis iš brolių Henangomezų – Juancho – vasarą buvo vienintelis NBA krepšininkas, padėjęs Sergio Scariolo treniruojamai komandai. Lietuviai savo ruožtu sudėtyje turėjo D. Sabonį ir J. Valančiūną.

Tačiau dabar situacija išsilygino – NBA žaidėjų nebus nei Lietuvos, nei Ispanijos rinktinėse, nors ispanai pagal krepšininkų skaičių už Atlanto (9) apskritai yra antri Europoje po prancūzų (11).

Ispanija rugsėjo 14 d. Kijeve žais su Ukraina, kuri pirmą kartą šioje atrankoje turės du NBA krepšininkus – ukrainiečiams padėti sutiko Aleksejus Lenas (Atlantos „Hawks“) ir lygos naujokas Sviatoslavas Mychailiukas (Los Andželo „Lakers“).

Savo ruožtu lietuviai tą pačią dieną žais su kroatais, kurie savo gretose turės net keturis jau ne kartą linksniuotus NBA žaidėjus – B. Bogdanovičių, D. Šaričių, Ante Žižičių ir Ivica Zubacą. 4 – NBA žaidėjai komandoje, daugiausia iš visų, kiek šį kartą turi Europos rinktinės.

Tačiau NBA krepšininkų pasirodymas pasaulio čempionato atrankoje tuo ir pasibaigs – desanto iš užjūrio tikrai nebus nei vėlesniame rudens, nei vasario atrankos varžybų „languose“.

NBA europiečiai rugsėjo „lange“
(žaidėjas, šalis, klubas)

Dennisas SchroderisVokietijaThunder
Maxi KleberisVokietijaHawks
Džananas MusaBosnijaNets
Jusufas NurkičiusBosnijaBlazers
Bojan BogdanovičiusKroatijaPacers
Dario ŠaričiusKroatija76ers
Ante ŽižičiusKroatijaCavaliers
Ivica ZubacasKroatijaLakers
Nicola BatumasPrancūzijaHornets
Tomašas SatoranskyČekijaWizards
Nemanja BjelicaSerbijaKings
Bogdanas BogdanovičiusSerbijaKings
Ersanas IlyasovaTurkijaBucks
Furkanas KorkmazasTurkijaSixers
Cedi OsmanasTurkijaCavaliers
Aleksejus LenasUkrainaHawks
Sviatoslavas MychailiukasUkrainaLakers

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)