„Tai oficialiai viskas. Baigiu krepšininko karjerą. Turiu daug ką pasakyti, daugeliui žmonių padėkoti, tačiau bijau, kad kažką, kas padėjo man krepšinyje, pamiršiu. Todėl renkuosi padėkoti jums visiems per labdaringas rungtynes tarp Emilijos Redžo „Grissin Bon“ ir Mursijos UCAM „Pala Bigi“ arenoje.

Per ilgąją pertrauką simbolinė Lietuvos nacionalinės rinktinės veteranų komanda žais su buvusiais Italijos rinktinės krepšininkais. Taip bus renkami pinigai labdaros fondui, skirtam vaikams, kovojantiems su vėžiu. Prašau, ateikite į mano paskutines rungtynes rugsėjo 21 dieną. Į aikštę žengsiu paskutinį kartą“, – rašė R. Kaukėnas.

Gynėjas 2016-aisiais jau buvo paskelbęs apie karjeros pabaigą, tačiau 2017 metais visus nustebino pranešęs apie naują sutartį iki sezono pabaigos. Po paskutinių oficialių rungtynių, kurios vyko 2017 metų gegužės viduryje, R. Kaukėnas teigė, kad dar. nėra padėjęs taško savo karjeroje.

Studijas JAV baigęs 192 cm ūgio gynėjas profesionalo karjerą pradėjo 2000 metais ir spėjo savo jėgas išbandyti Izraelio, Belgijos, Vokietijos ir Ispanijos čempionatuose, bet geriausi jo metai praleisti Italijoje.

2005-2009 ir 2010-2012 metais Sienos „Montepaschi“ ekipoje žaidęs R. Kaukėnas penkis kartus tapo Italijos čempionu, o pastaruosius keturis sezonus džiugino Emilijos Redžo „Grissin Bon“ klubo aistruolius.

Gimtinėje krepšininkas žaidė vos du sezonus, o 2012-2013 metų sezone atstovavo Kauno „Žalgiriui“, su kuriuo iškovojo LKL čempionų žiedą.

Po 2012 metų Londono olimpinių žaidynių karjerą Lietuvos rinktinėje užbaigęs gynėjas savo kraityje taip pat turi ir Europos čempionato bronzos medalį, laimėtą 2007 metais Ispanijoje.

Jautriai į R. Kaukėno žinutę sureagavo 38 metų sulaukę broliai Lavrinovičiai, vasarą nusprendę apsivilti Prienų komandos marškinėlius.

„Ką tu padarei? Rimai, atsikvošėk. Palikai mus vienus su Broliu. Gerai, kad Lukauskis su Šalenga dar yra. Gaila, kai perskaičiau, net ašaras išbėgo. Tokių gladiatorių, mokytojų kaip tu... mums pasisekė, kad gyvenime tave pažinome“, – kalbėjo Darjušas ir Kšištofas, per savo karjerą žaidę kartu su R. Kaukėnu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)