Nors buvo planuota, kad į Suomiją vyks pagrindinė Lietuvos rinktinė, jos vizitą Skandinavijos pusiasalyje teko atšaukti dėl to, kad Dainiui Adomaičiui teko gerokai vėlinti nacionalinės rinktinės vyrų stovyklos pradžią.

Taigi, pagrindinė rinktinė Vilniuje rinksis tik penktadienį, o trečiadienio vakarą su suomiais išvykoje kovos jaunimas, sutikęs pavaduoti vyrų ekipą. Rungtynes tiesiogiai rodys TV3, jaunimas žais vilkėdamas nacionalinės rinktinės aprangą.

Trečiadienio rytą Arvydo Gronskio vadovaujama komanda Suomijoje surengė vienintelę treniruotę.

Vienintelis Lietuvos komandos narys, praėjusį sezoną atstovavęs ne „Perlui“ – taip pat „Rytui“ priklausantis Margiris Normantas, vilkėjęs Kėdainių „Nevėžio“ marškinėlius.

Visi kiti krepšininkai žaidė „Ryto“ dublerių gretose: Robertas Keliačius, Karolis Giedraitis, Mykolas Astrauskas, Simas Jarumbauskas, Aistis Pilauskas, Ąžuolas Tubelis, Einaras Tubutis, Erikas Jermolajevas, Marekas Blaževičius, Ernestas Naruševičius ir Domantas Vilys.

Suomijos krepšinio federacija išskiria tris lietuvių krepšininkus, į kuriuos vertėtų atkreipti dėmesį. Tai – S. Jarumbauskas, M. Blaževičius ir A. Tubelis.

Suomiai šiose rungtynėse taip pat versis be grupės pagrindinių žaidėjų, tačiau jų rinktinėje bus ir veteranų. Vienas iš tokių – 34-erių metų Panevėžio „Lietkabelio“ naujokas Jamaras Wilsonas, rungtyniaujantis įžaidėjo pozicijoje.

Taip pat Henriko Dettmano treniruojamoje suomių rinktinėje yra ir aukštaūgis Carlas Lindbomas, praėjusį sezoną trumpai ir nesėkmingai atstovavęs Utenos „Juventus“ komandai.

Visgi dauguma suomių žaidėjų atstovauja šios šalies klubams.

Suomių komandos sudėtis: Antti Kanervo, Alexas Murphy, Shawnas Huffas, Matti Nuutinenas, Antonas Odabasi, Mikaelas Jantunenas, Carlas Lindbomas, Juho Nenonenas, Jamaras Wilsonas, Matiasas Ojala, Fiifi Aidoo, Topiasas Palmi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)