LFF stadione jam nacionalinės futbolo komandos vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas įteikė rinktinės marškinėlius, simbolizuojančius R. Kaukėno paramos ir labdaros fondo bei Lietuvos futbolo rinktinės bendradarbiavimo pradžią.

Pastaruosius kelerius metus Rimantas – dažnas svečias įvairiuose renginiuose, kuriuose skleidžia žinią apie labdaros ir paramos fondą, o jo tikslas – palengvinti gyvybiškai pavojingomis ligomis sergančių vaikų ir jų šeimų naštą.

„Stengiamės pritraukti kiek įmanoma daugiau geros valios žmonių, kuriems nesvetima atjauta ir aukojimas, siekiame kuo greičiau padėti tiems, kurie prašo pagalbos“, – kalbėjo R. Kaukėnas.

Buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės gynėjas turėjo patarimą nacionalinei futbolo komandai, kurios penktadienį laukia kova prieš galingą Serbijos rinktinę.

„Kiekvienoje sporto šakoje būtina turėti tikslą, motyvaciją sužaisti kuo geriau. Nekalbu apie taktiką, talentą, tai ne mano kompetencija.

Žinau, kad vyrai bus užsivedę ir žais iš visų jėgų, dėl to nekyla jokių abejonių. Paprasčiausiai tas sunkus, kryptingas kasdieninis darbas atneš rezultatus. Žingsnis po žingsnio, galima kilti aukštyn“, – teigė R. Kaukėnas, pripažinęs, kad futbolo rinktinėje visada turėjo ir turi puikių bičiulių.

„Mano bendraamžis Edgaras Jankauskas, dabar treniruoja nacionalinę komandą, puikiai sutariau su Deividu Šemberu, Mariumi Stankevičiumi, broliais Česnauskiais, tai mano kartos vaikinai, kurių sekdavau karjeras.

Ačiū federacijai, kuri mielai sutiko bendradarbiauti su mūsų paramos ir labdaros fondu, mums tai labai svarbu. Tiek daug vaikų nori pamatyti rungtynes, daugiau sužinoti apie futbolą, pabendrauti su žaidėjais, dalis jų penktadienį viešės stadione. Tai didelis žingsnis mūsų veikloje. Nekalbame apie finansinę paramą, kalba eina apie nuoširdų bendravimą su vaikais“, – teigė R. kaukėnas.

„Šiandien futbolo rinktinėje matau daug entuziastingo jaunimo, kuris sunkiai dirba, tikiuosi, artimiausiu laiku džiaugsimės gerais rezultatais“, – vylėsi R. Kaukėnas.

2007-ųjų Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas po paskutinių oficialių rungtynių, kurios vyko 2017-ųjų gegužės viduryje, dar neskubėjo antrąkart batelių kabinti ant vinies.

Visus šiuos metus sportinę formą palaikęs 41-erių krepšininkas iki kovo mėnesio laukė pasiūlymų ir jų turėjo ne vieną, bet sprendimo priimti neskubėjo. Dukart Lietuvos ir keturiskart Italijos čempioną vyliojo ir vasarą keli Lietuvos klubai, tačiau reikėjo atsižvelgti ir į šeimos nuomonę: tris dukras auginantis tėtis nenorėjo ilgų išsiskyrimų su šeima.

Rimantas LFF stadione šyptelėjo prasitaręs, kad viskam ateina pabaiga ir, ko gero, aktyvūs metai krepšinyje – jau praeityje.

Šarūnas Jasikevičius ir Rimantas Kaukėnas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)