Į ketvirtadienį prasidėsiančios Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklą atvyks 30-metis 201 cm ūgio puolėjas Deividas Gailius, atstovaujantis Izmiro „Karšiyaka“ komandai.

Praėjusią savaitę Dainiaus Adomaičio paskelbtame rinktinės kandidatų sąraše D. Gailiaus pavardės nebuvo, tačiau dėl susidariusios situacijos treneriui teko imtis sudėties korekcijų.

Kaip jau skelbta, rinktinės sudėtyje D. Adomaitis norėjo matyti žalgirietį M. Grigonį, tačiau po federacijos ir klubo vadovų pokalbių nuspręsta, kad „Žalgirio“ naujokas liks plušėti Šarūno Jasikevičiaus treniruotėse ir rinktinei nepadės.

Visgi vienas žalgirietis nacionalinėje komandoje bus – rinktinės marškinėlius po metų pertraukos apsivilks puolėjas Edgaras Ulanovas.

„Mums trūko šios pozicijos žaidėjo, o Deivido privalumas tas, kad jis gali žaisti per dvi-tris pozicijas. Be to, jis jau yra rungtyniavęs atrankos rungtynėse, žino mūsų žaidimo sistemą, tas tikrai palengvins darbą“, – permainas kandidatų sąraše komentavo D. Adomaitis.

Taip pat, lyginant su praėjusios savaitę išplatintu sąrašu, iš jo D. Adomaitis išbraukė dviejų savo treniruojamo Vilniaus „Ryto“ klubo žaidėjų pavardes.

Sąraše nebeliko gynėjo Mindaugo Girdžiūno ir vidurio puolėjo Martyno Echodo, į galutinį dvyliktuką nepateko ir puolėjas Arnoldas Kulboka iš Bambergo „Brose“ (Vokietija) ekips.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas Pasaulio taurės atrankos rungtynėms su Kroatijos ir Nyderlandų rinktinėmis (žaidėjas, klubas, pozicija):

1.Mantas Kalnietis(Vilerbano ASVEL)PG
2.Lukas Lekavičius(„Panathinaikos“)PG
3.Deividas Gailius(„Karšiyaka“)SG/SF
4.Renaldas Seibutis(„Tecnyconta“)SG
5.Adas Juškevičius(„Nantero 92“)SG/PG
6.Edgaras Ulanovas(„Žalgiris“)PF
7.Rokas Giedraitis(ALBA)SF/SG
8.Edgaras Želionis(„Afyon“)PF/C
9.Eimantas Bendžius(„Rytas“)PF/SF
10.Mindaugas Kuzminskas(„AX Armani“)SF/PF
11.Artūras Gudaitis(„AX Armani“)C
12.Evaldas Kairys(„Rytas“)C

Praėjusį savaitgalį D. Gailius sėkmingai pasirodė per kontrolines Izmiro komandos rungtynes, kuriose „Kairšiyaka“ 76:69 nugalėjo Turkijos antros lygos Akchisaro „Belediye“ krepšininkus.

14 taškų pelnęs puolėjas iš Lietuvos buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose.

Į Turkijos klubą D. Gailius persikėlė šią vasarą, su „Karšiyaka“ lietuvis pasirašė dvejų metų trukmės sutartį.

Praėjusį sezoną krepšininkas atstovavo Burgoso „Miraflores“ klubui, tačiau jo karjerą buvo pristabdžiusi riešo trauma.

Lietuvos rinktinei D. Gailius paskutinį sykį atstovavo praėjusių metų rudenį, pasaulio čempionato „lango“ rungtynėse su Kosovu ir Lenkija.

Krepšinis.lt žiniomis, pradžioje Izmiro klubas D. Gailiaus į treniruočių stovyklą išleisti nenorėjo, tačiau galų gale su turkais susitarimą pasiekti pavyko.

Lietuvos rinktinė į treniruočių stovyklą Vilniuje rinksis ketvirtadienį, sekmadienį mūsiškių laukia kontrolinės rungtynės su Latvija, o po savaitės, rugsėjo 14-ąją, pasaulio čempionato atrankos rungtynės išvykoje su Kroatija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)