Juo tapo 30-metis kaunietis Gytis Vilius. Eurolygoje taip pat teisėjauja Jurgis Laurinavičius ir Artūras Šukys.

G. Viliui ši vasara buvo sėkminga ir FIBA jaunimo čempionatuose – jis dirbo U17 pasaulio vaikinų čempionato finale, taip pat teisėjavo ir Europos U18 vaikinų čempionato mačui dėl aukso medalių.
Geriausias šalies teisėjas Tomas Jasevičius šią vasarą švilpė Europos vaikinų U16 krepšinio čempionato finale.

Kaune vykusiame Europos merginų U16 krepšinio čempionate mūsų šalies krepšininkėms nepavyko kovoti dėl medalių, tačiau finale netrūko lietuviško akcento – jame teisėjavo vilnietis Vilius Mačiulaitis.

Lietuvos atstovai nepraleido ir Europos čempionatų B divizionų finalų. Martynas Gudas teisėjavo Europos merginų U20 čempionato B diviziono finale, Gintaras Mačiulis švilpė Europos vaikinų U16 čempionato B diviziono fnale, o Juozas Barkauskas teisėjavo U16 Merginų B diviziono Europos čempionato finale.

Vienintelis Lietuvos vežimėlių krepšinio teisėjas, turintis tarptautinę kategoriją, Linas Radykas teisėjavo pasaulio vežimėlių krepšinio čempionato finale. Kaunietis yra dirbęs ir Londono bei Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Prie FIBA teisėjų šemos šią vasarą prisijungė vilnietis Ignas Davainis – jis tapo pirmuoju mūsų šalies 3x3 krepšinio teisėju, turinčiu tarptautinę kategoriją.

O FIBA čempionų lygoje lietuvių būrį papildė dar vienas naujokas – Gvidas Gedvilas. Jis prisijungė prie šiose pirmenybėse jau dirbančių teisėjų T. Jasevičaus, V. Mačiulaičio ir Gintaro Vitkausko. Čempionų lygoje dirba ir du techniniai delegatai iš Lietuvos – Kęstutis Pilipauskas ir Algimantas Pavilonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)