Šeimininkai „Ryto“ arenoje buvo pasitikti garsiais plojimais, tačiau pirmasis kėlinys klostėsi sunkiai.

Vieną po kito tolimus metę svečiai įgijo dviženklį skirtumą, tačiau baigiantis pirmajam kėliniui vilniečiai sugebėjo perversti rezultatą – 25:24.

Antrojo ketvirčio pradžioje vilniečiai buvo susikrovę 16 taškų pranašumą, tačiau į didžiąją pertrauką Vilniaus ekipa keliavo pirmaudama trimis.

Trečiame kėlinuke tęsėsi kieta bei atkakli kova, o varžovams ir vėl pradėjo taikliai kristi tolimi metimai. Tiesa, vilniečiai sugebėjo išlaikyti nedidelį pranašumą ir prieš lemiamas 10 minučių pirmavo dviem taškais.

Ketvirtame kėlinuke vilniečiai žingsnis po žingsnio perėmė rungtynių iniciatyvą į savo rankas, didino skirtumą bei iškovojo pergalę.

„Rytas“ šiame mače užtikrintai laimėjo atkovotų kamuolių dvikovą (42:24), atliko 23 rezultatyvius perdavimus bei perėmė net 15 kamuolių. Abi komandos gana dažnai klydo (20-27), o svečiai pataikė net 14 taiklių metimų (iš 25-ių, 56 proc.).

„Rytas“: Eimantas Bendžius 15, DJ Seeley ir Mindaugas Girdžiūnas po 14, Evaldas Kairys ir Martynas Echodas po 11, Dominique Sutton 10, Matt Farrell 9, Deividas Sirvydis 7, Arnas Butkevičius 4, Marekas Blaževičius 2 taškai, Margiris Normantas ir Aistis Pilauskas taškų nepelnė.

VEF: Andris Misters 19, Steve Zack 17, Vincent Council 11, Roberts Stumbris 10 taškų.

Rungtynių statistika

Šis mačas buvo vienintelė galimybė pamatyti sostinės klubą namų arenoje draugiškų rungtynių maratone.

Pirmose draugiškose rungtynėse Vilniaus „Rytas“ priėmė Liublino „Start“ komandą. Idealų ketvirtą kėlinį sužaidę vilniečiai šventė pergalę ir lemiamas 10 minučių laimėjo 19-os taškų skirtumu.

Rugpjūčio 31 dieną Latvijos sostinės komanda pradėjo savo draugiškų rungtynių ciklą ir sužaidė su Parmos „Parma“. Rungtynės buvo labai įtemptos, o po apylygės kovos ketvirtajame kėlinyje latviai patyrė pralaimėjimą rezultatu 77:81.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)