Naujajam Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionatui komandą ruošiantis treneris su „Žalgiris TV“ kalbėjosi apie naująjį karjeros posūkį bei artėjančio sezono iššūkius.

„Pokalbiai dėl darbo „Žalgirio“ organizacijoje truko ne vieną mėnesį, tad susigyventi su naujienomis užtruko gerą pusmetį. Turėjau viziją, tikslą, kad kažkada toks dalykas gali nutikti. Savo krepšininkams sakiau, jog kelis metus šiuo klausimu stengiausi dirbti kryptingai, kad galėčiau prisijungti prie tokios organizacijos kaip „Žalgiris“, – apie kelią į Kauno dublerių ekipą mintimis dalijosi T. Keršis.

Nors T. Keršis turi ilgametę darbo su perspektyviais krepšininkais patirtį, Kaune strategui teko susipažinti su naujais veidais. Didžioji dalis „Žalgiris-2“ ekipos žaidėjų jau rungtyniavo NKL čempionate praėjusiame sezone komandą treniruojant T. Masiuliui, todėl naujasis komandos vairininkas stengiasi kuo geriau pažinti savo auklėtinius.

„Iššūkis“ – geras žodis įvardinti situaciją. Bandome su vaikinais susibendrauti, vieni kitus pažinti, auginti tarpusavio pasitikėjimą. Žiūrime, kaip padėti žaidėjams labiau atsiskleisti kaip krepšininkams, patobulėti individualiai bei būti pasiruošusiems žengti kitą žingsnį“, – aiškino treneris.

Anksčiau vienas treniravęs įvairias jaunuolių komandas dabar T. Keršis dirba gausiame šešių trenerių „Žalgiris-2“ ekipos kolektyve. Pasak T. Keršio, tai – nauja ir įdomi patirtis, o drauge su kitais specialistais vyriausiasis komandos vairininkas aktyviai ruošiasi naujojo sezono pradžiai.

„Užtrunkame daug laiko analizuodami treniruotes, ruošdamiesi treniruotėms su padėjėjais. Smagu dirbti šešiese kolektyve. Bandome būti darnus kolektyvas, tai tikriausiai persiduos ir mūsų žaidėjams, – aiškino T. Keršis. – Dabar daugiausiai kreipiame dėmesį į individualius žaidėjų įgūdžių tobulinimo aspektus ir dabar mažiausiai rūpi taktiniai dalykai. Šiuo metu ne tas sezono metas dėlioti žaidimo braižą. Jis kažkiek turės būti panašus į pagrindinės komandos. Vis tik esame antras laiptelis „Žalgirio“ piramidėje, kuri, kaip žinote, labai išsiplėtė.“