Latvijos nacionalinės komandos kandidatai kartu sportuoti pradėjo ketvirtadienį Rygoje.

Kitaip nei lietuviai, šiauriniai kaimynai nekeitė planų ir neatšaukė draugiškų rungtynių su Suomijos ekipa, kurios vyks rugsėjo 7 d.

Rugsėjo 9 d. Arnio Vecvagaro auklėtiniai Vilniuje išbandys jėgas su Lietuvos rinktine.

Jau aišku, kad komandai nepadės ne tik traumuotas Niujorko „Knicks“ aukštaūgis Kristupas Porzingis, bet ir kiti du NBA atstovai – šių metų naujokų biržoje Bruklino „Nets“ pašauktas Rodionas Kurucas bei San Antonijaus „Spurs“ puolėjas Davis Bertanis.

Veikiausiai nebus ir jo brolio Dairio, debiuto „Barcelona“ (Ispanija) klube laukiančio Rolando Šmito, iš Panevėžio „Lietkabelio“ į Stambulo „Daruššafaka“ (Turkija) vasarą persikėlusio Žanio Peinerio bei Las Palmaso „Gran Canaria“ jaunojo talento Anžejaus Pasečniko.

Visi šie krepšininkai ruošiasi Eurolygos sezonui.

Tuo metu Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) klubo atstovai Janis Strelniekas ir Janis Timma kartu su Aigaru Škele prie rinktinės turėtų prisidėti kitą savaitę.

„Kiekvieno klubo treneris turi savų planų. Žaidėjai atsiduria tarp dviejų ugnių – klubo ir tėvynės. Gerbiame klubų interesus, tikiuosi, kad jie taip pat gerbs mūsų poreikius, kai tam ateis laikas“, – skyles sudėtyje komentavo A. Vecvagaras.

Latvijos rinktinės gretose bus trys Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) praeityje rungtyniavę krepšininkai – buvęs Kauno „Žalgirio“ atstovas Kasparas Vecvagaras, buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas Janis Blūmas, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ garbę praėjusiame sezone gynęs Arturas Ausėjis.

Latviai rugsėjo 14 d. namuose priims slovėnus, o rugsėjo 17 d. išvykoje galynėsis su Ispanija. Pasaulio čempionato atrankos I grupėje A. Vecvagaro auklėtiniai užima trečią vietą (4 pergalės/2 pralaimėjimai).

Latvijos rinktinės kandidatai:

ŽaidėjasKlubas
Janis StrēlnieksOlympiacos (GRE)
Kaspars VecvagarsSSA Szcecin (POL)
Aigars ŠķeleAntibes Sharks (FRA)
Dairis Bertans*AX Olimpia Milan (ITA)
Janis Blūms
Artūrs AusejsVEF Rīga
Rihards LomažsBK Ventspils
Artis AteVEF Rīga
Janis TimmaOlympiacos (GRE)
Artūrs StrautiņšTrieste (ITA)
Ojars Siliņš
Andrejs GražulisVEF Rīga
Artjoms ButjankovsVEF Rīga
Rolands Šmits*Barcelona (ESP)
Martiņš MeiersEnisey (RUS)
Ronalds ZaķisBK Ventspils
Ilja Gromovs

* – nepatvirtintas dalyvavimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)