Tyrimas buvo pradėtas birželį gavus informacijos, kad organizuojant renginius ir sporto varžybas nėra atsižvelgiama į asmenų su judėjimo negalia poreikius. Informaciją pateikusio asmens teigimu, po arenos rekonstrukcijos vietų neįgaliesiems buvo sumažinta įrengiant VIP „Ramirent Premium klubo“ narių zoną.

Pasak jo, vietos skirtos arenos kampuose, iš kurių dėl priešais sėdinčių žmonių nieko nematyti. Problemų kilo ir dėl bilietų įsigijimo tvarkos. Nors interneto svetainėje pateikiamuose vietų planuose nurodyta daugiau neįgaliesiems pritaikytų vietų, bilietus buvo galima įsigyti tik viename sektoriuje. Bilietų į kultūrinius renginius ir koncertus neįgaliesiems pritaikytose vietose išvis nėra.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos atstovai Kaune susitiko su arenos administracijos darbuotojais ir apžiūrėjo patalpas bei žiūrovų vietų išdėstymą.

Nepaisant administracijos vadovo Pauliaus Motiejūno raštu pateiktų paaiškinimų apie sąlygų pritaikymą, per vizitą nustatyta, kad žiūrovų vietos asmenims, judantiems vežimėliu, nėra pritaikytos. Fiziškai vietos yra neprieinamos arba prieinamos sunkiai. Taip pat nustatyta, kad, bandant internetu nusipirkti bilietus į koncertus, vietų neįgaliesiems pasirinkti nėra galimybės.

Kauno „Žalgirio“ arenos administracija atsižvelgė į daugelį išsakytų pastabų ir pripažino jų pagrįstumą. Tyrimo metu noriai bendradarbiauta bei susitarta dėl konkrečių pasiūlymų trūkumams ištaisyti.

Artimoje ateityje bilietų pardavimo internetu sistemą planuojama sutvarkyti taip, kad žmonėms su negalia pritaikytas vietas būtų galima pasirinkti įvairiose arenos vietose. Taip pat planuojama užtikrinti, kad visuose sporto ir kultūriniuose arenos renginiuose bent 2 proc. visų vietų būtų pritaikytos, įskaitant ir VIP „Ramirent Premiui klubo“ zoną.

A. Skardžiuvienė tikisi, kad arenos administracija yra pasiryžusi ne tik atsižvelgti į pastabas, bet ir dėti pastangas kuo greičiau panaikinti visas šiuo metu neįgaliuosius ribojančias kliūtis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)