Vasaros atrankos varžybų „lango“ metu 21-erių D. Sabonis buvo vienas iš Lietuvos rinktinės lyderių ir mūsiškiams išvykoje įtikinamai padėjo nugalėti Lenkijos ir Vengrijos ekipas.

Lenkams aukštaūgis atseikėjo 17 taškų ir atkovojo 7 kamuolius, vengrams – 12 taškų ir atkovojo 8 kamuolius. Abu sykius vidurio puolėjas rinko po 20 naudingumo balų.

Visgi jau po rungtynių Vengrijoje D. Sabonis nebuvo užtikrintas dėl dalyvavimo rudens „lange“.

„Tikrai nežinau, kaip viskas bus ateityje – turėsiu grįžti į Indianą ir kalbėsiuosi. O dabar – poilsis“, – tuomet sakė „Pacers“ vidurio puolėjas, pažymėjęs, kad visuomet labai nori atstovauti nacionalinei Lietuvos rinktinei.

Pramogų buvo – D. Sabonis kurį laiką atostogavo, dalyvavo savo gero draugo Kevino Pangoso vestuvėse, taip pat sesers Aušrinės Sabonytės mokslų baigimo šventėje.

✌🏻❤️

A post shared by Domantas Sabonis (@dsabonis11) on Aug 26, 2018 at 6:31pm PDT

Išvykęs už Atlanto, D. Sabonis, kaip ir planuota, susitiko su „Pacers“ atstovais. Ten 211 cm ūgio vidurio puolėjas ir išgirdo rekomendaciją nevykti į rinktinės stovyklą, o likti JAV ir darbuotis su komanda.

D. Sabonis panašioje situacijoje buvo atsidūręs ir prieš metus, kai iš Oklahomos „Thunder“ buvo iškeistas į „Pacers“. Tąsyk, vietoje Europos čempionato, klubo trenerių prašymu jis liko treniruotis už Atlanto ir ruoštis naujam sezonui.

„Pacers“ gretose praėjusį sezoną D. Sabonis sulaukė didžiulio trenerio Nate'o McMillano pasitikėjimo, vidutiniškai žaidė po 24,5 min. ir pelnė po 11,6 taško.

Krepšininkui artimų šaltinių teigimu, „Pacers“ trenerių štabas D. Saboniui ateinantį sezoną yra numatęs itin svarbų vaidmenį, todėl pageidauja kuo didesnio lietuvio atsidavimo klubui ir su aukštaūgiu jau nuo liepos mėnesio dirba individualiai.

Nors uždrausti vykti į rinktinę Domantui „Pacers“ tiesiogiai negalėjo, jauno žaidėjo statusas komandoje (vis dar galiojantis trejų metų naujoko kontraktas) šiuo metu komplikuoja lietuvio sprendimų laisvę.

Taigi, perspektyvaus ir vis dar tobulėjančio krepšininko pasirinkimo galimybės buvo stipriai apribotos, o klubo rekomendacijų nepaisymas nebūtų buvęs pats protingiausias sprendimas.

D. Sabonio sutartis su „Pacers“ galioja iki 2019-2020 m. sezono pabaigos.

Jau kurį laiką D. Sabonis individualiose treniruotėse liejo prakaitą Majamyje, o vėliau prie jo prisijungė ir beveik visa „Pacers“ ekipa, anksčiau susiburti paraginta vieno iš lyderių Victoro Oladipo.

„Pacers“ krepšininkai sezonui ruošėsi kartu su elitiniais įgūdžių tobulinimo treneriais – Micah Lancasteriu ir Joshua Dudley.

This week, we brought in our best to work with the Indiana @pacers for their 2018 Mini Camp in Miami. Myself, @brycestanhopetraining @anthonyporter21 @lacemupbasketball and @mark_kinnebrew had an absolute blast bringing this INCREDIBLE group of guys through our I’m Possible Skill Enhancement approach while @agame_training handled the Game Enhancement side of the equation. This is the balance in training we have always preached, making sure that players get their game situational repetitions (Game Enhancement) AND their game characteristic repetitions (Skill Enhancement) which is what we do at I’m Possible. For us, it’s never about competing against the other training approach but rather unifying and blending the two together, which is exactly what we have done with @vicoladipo over the last two years. I believe that this week with this incredible organization is a monumental moment, not only for us and our speciality in development, but for the game of basketball. For us to be brought in to work with the entire Pacers team shows a phenomenal understanding regarding the importance of both game and skill enhancement training and it’s only going to grow from here! Special thanks to the Indiana Pacers for trusting us with your organization, and the guys that gave us their best this week. We have enjoyed every minute being involved with your family! This is going to be a SPECIAL SEASON!!! @vicoladipo @turner_myles @darrencollison_ Thaddeus Young @dsabonis11 @44bojan @rekehavoc1 @coryjoseph @dougmcd03 @leafsquad @edmondsumner @the_4th_holiday @kyle.oquinn @ikepostrs_ @alizejohnson24 @cjwilcox23 #trainimpossible

A post shared by Micah Lancaster (@micah_lancaster) on Aug 24, 2018 at 7:04am PDT

Pažymėtina, kad vienas „Pacers“ narys – puolėjas iš Kroatijos Bojanas Bogdanovičius – nusprendė priimti kitokį sprendimą. 29-erių krepšininkas jau turi NBA veterano statusą, lygoje yra užsirekomendavęs kaip aukščiausio lygio žaidėjas ir klubas jo sprendimams praktiškai neturi jokios įtakos. Dar metų sutartį su „Pacers“ turintis kroatas nusprendė padėti savo šalies rinktinei jai svarbiose rungtynėse su lietuviais. Šis susitikimas vyks rugsėjo 14-ąją dieną Osijeko mieste.

B. Bogdanovičius bus vienas iš keturių NBA žaidėjų kroatų gretose – jiems taip pat atstovaus sunkusis kraštas Dario Šaričius (Filadelfijos „76ers“) ir du jauni vidurio puolėjai – Ante Žižičius (Klivlando „Cavaliers“) ir Ivica Zubacas (Los Andželo „Lakers“).

Dar du jauni NBA žaidžiantys kroatai – Mario Hezonja ir Draganas Benderis – nacionalinei rinktinei padėti atsisakė dėl panašios situacijos, kurioje yra atsidūręs D. Sabonis.

Dėl panašių aplinkybių Suomijos rinktinei neatstovaus Čikagos „Bulls“ atstovaujantis aukštaūgis, D. Sabonio bendraamžis Lauri Markkanenas, Serbijos rinktinės gretose nebus 23-ejų metų Denverio „Nuggets“ vidurio puolėjo Nikola Jokičiaus.

Savo ruožtu kiek vyresnės kartos vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas savo neatvykimą į Lietuvos rinktinės stovyklą taip pat argumentavo ankstyva Toronto „Raptors“ treniruočių stovyklos pradžia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)