Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė į treniruočių stovyklą Vilniuje rinksis rugsėjo 6 d.

Lyginant kandidatų sąrašą su vasaros rinktinės sudėtimi, komandoje nėra NBA krepšininkų Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio, be to, neišvysime ir Atėnų AEK klubą papildžiusio Jono Mačiulio.

Nacionalinės komandos kandidatų sąraše netrūksta Eurolygos žaidėjų, D. Adomaitis įtraukė ir du žalgiriečius – Edgarą Ulanovą ir Marių Grigonį.

Tačiau „Žalgirio“ vairininkas Šarūnas Jasikevičius ryte vykusioje spaudos konferencijoje neslėpė savo nerimo – išvykę į rinktinę žaidėjai išbalansuotų „Žalgirio“ pasiruošimą sezonui, be to, egzistuoja traumų rizika.

„Oficialiai negalime jų stabdyti. Situacija yra labai nedėkinga ir prasta. Tikrai nenoriu, kad jie važiuotų į rinktinę, nes man reikia galvoti apie „Žalgirio“ reikalus. Aišku, spręs jie, bet situacija prasta ir rinktinei, ir mums. Žaidėjams irgi blogai, nes jie ruošiasi su viena specifika, traumų prevencija, krepšinį žaisti pradėsime kokią rugsėjo 2 dieną, o jie nori, kad rugsėjo 7 dieną žaidėjai treniruotųsi jau su rinktine ir iš karto žaistų oficialias rungtynes. Nulis logikos. Labai sunki situacija ir nežinau, kaip iš jos išsisuksime“, – nerimavo Š. Jasikevičius.

Taip pat kandidatų gretose – ir Lukas Lekavičius („Panathinaikos“), abu Milano „AX Armani“ žaidėjai Mindaugas Kuzminskas bei Artūras Gudaitis.

Į rinktinės kandidatų sąrašą D. Adomaitis įtraukė keturis savo vadovaujamo „Ryto“ narius: Eimantą Bendžių, Evaldą Kairį, Martyną Echodą ir Mindaugą Girdžiūną.

Nacionalinės komandos tvarkaraštyje – ne tik dvejos atrankos rungtynės: prieš jas numatytas kontrolinis susitikimas su Latvijos rinktine. Mačas vyks Vilniaus „Siemens“ arenoje rugsėjo 9 d., sekmadienį.

Prieš šį draugišką mačą buvo suplanuotas kontrolinis mačas su Suomijos nacionaline komanda. Tačiau buvo nuspręsta rinktinės stovyklą trumpinti ir atsisakyti išvykos į Suomiją.

Vietoje pagrindinės rinktinės su suomiais susitiks iš jaunų žaidėjų suburta rezervinė komanda, kuriai vadovaus Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinės vyriausiasis treneris Arvydas Gronskis.

Po draugiškos akistatos su latviais mūsiškių laukia du pasaulio čempionato atrankos mūšiai. Rugsėjo 14 d. penktadienį Lietuva susitiks su Kroatija, o rugsėjo 17 d., pirmadienį, „Siemens“ arenoje Lietuva priims Nyderlandų rinktinę.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas Pasaulio taurės atrankos rungtynėms su Kroatijos ir Nyderlandų rinktinėmis (žaidėjas, klubas, pozicija):

1.Mantas Kalnietis(Vilerbano ASVEL)PG
2.Lukas Lekavičius(„Panathinaikos“)PG
3.Mindaugas Girdžiūnas(„Rytas“)PG
4.Marius Grigonis(„Žalgiris“)SG/SF/PG
5.Renaldas Seibutis(„Tecnyconta“)SG
6.Adas Juškevičius(„Nantero 92“)SG/PG
7.Edgaras Ulanovas(„Žalgiris“)PF
8.Rokas Giedraitis(ALBA)SF/SG
9.Edgaras Želionis(„Afyon“)PF/C
10.Eimantas Bendžius(„Rytas“)PF/SF
11.Mindaugas Kuzminskas(„AX Armani“)SF/PF
12.Arnoldas Kulboka(„Brose“)SF
13.Artūras Gudaitis(„AX Armani“)C
14.Evaldas Kairys(„Rytas“)C
15.Martynas Echodas(„Rytas“)C

Primename, kad Dainiaus Adomaičio auklėtiniai po pirmų 6 pergalių, iškovotų C grupėje, pateko į naujai suformuotą J grupę ir yra tiesiog tobuloje situacijoje. Vienvaldžiams grupės lyderiams lietuviams su lenkais ir vengrais žaisti nebereikės, o po du kartus teks kautis su Italija, Nyderlandais ir Kroatija. Visgi šioms kovoms dar neprasidėjus Lietuvos rinktinė antroje pozicijoje esančius Italijos atstovus lenkia jau dviem pergalėmis.

Tiesiai į 2019-ųjų pasaulio čempionatą Kinijoje pateks tris pirmas vietas grupėje užimsiančios ekipos.

J grupės turnyro lentelė: (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, taškų santykis, įskaitiniai taškai)

1.Lietuva660512352+16012
2.Italija642474405+6910
3.Lenkija633436410+269
4.Nyderlandai633434416+189
5.Kroatija633431419+129
6.Vengrija633414421−79
Lietuvos rinktinės tvarkaraštis atrankos į 2019-ųjų pasaulio čempionatą II-ajame etape
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)