Pirmąją sezono treniruotę žalgiriečiai surengė jau sekmadienį, tačiau sveikinimo žodį taręs Š. Jasikevičius komandos senbuvius ir naujokus dar perdavė į fizinio rengimo trenerių Justino Grainio ir Nerijaus Navicko rankas.

„Iš pradžių fizinis pasiruošimas, vėliau salė. Nemanau, kad skirsis pasirengimas nuo kitų metų“, - kalbėjo treneris pirmadienį prieš rytinę treniruotę.

– Kiek žaidėjų „Žalgiris“ leis į rinktinę, žaisti atrankos rungtynes rugsėjo 14 ir 17 dienomis?

– Oficialiai negalime jų stabdyti. Situacija yra labai nedėkinga ir prasta. Tikrai nenoriu, kad jie važiuotų į rinktinę, nes man reikia galvoti apie „Žalgirio“ reikalus. Aišku, spręs jie, bet situacija prasta ir rinktinei, ir mums. Žaidėjams irgi blogai, nes jie ruošiasi su viena specifika, traumų prevencija, krepšinį žaisti pradėsime kokią rugsėjo 2 dieną, o jie nori, kad rugsėjo 7 dieną žaidėjai treniruotųsi jau su rinktine ir iš karto žaistų oficialias rungtynes. Nulis logikos. Labai sunki situacija ir nežinau, kaip iš jos išsisuksime.

– Kaip vertinate dabartinę „Žalgirio“ sudėtį?

– Sudėtį galime vertinti tik „ant popieriaus“. Neturėjome dar treniruočių. Sudėtis tokia, kokia yra, matysime, kaip bus.

– Ko trūksta?

– Įžaidėjo.

– Kada jis gali prisidėti prie komandos?

– Nežinau.

– Kokio įžaidėjo ieškote?

– Idėjų turime, tačiau jos nelabai sutampa su rinka. Bandysime ieškoti įžaidėjo, kuris mums galėtų padėti. Idealų, vienas kitą kompensuojantį variantą, manau, sunkiai gausime.

– Prieš metus buvo aiškios gairės – „Žalgiris“ turi būti aukštesnis, greitesnis, atletiškesnis. Kokios jos šiais metais?

– Ūgio ir atletiškumo nepraradome, o vizija – eiti tuo pačiu keliu. Šeši nauji žaidėjai yra daug, viskas prasideda iš naujo.

– Kas sunkiausia po praėjusio sezono?

– Reikia viską užmiršti, kas buvo praėjusiais metais, kas jau įrašyta į metraščius. Sezonas naujas atėjo ir vėl viskas prasideda nuo nulio. Mėginsime vėl suburti kolektyvą, prijungti naujokus ir žingsnis po žingsnio eiti į priekį.

– Nate'as Waltersas ir Thomas Walkupas – ką jie gali duoti komandai.

– Nate'as aukštesnis, turi kitų privalumų, nėra geras metikas. Sunku pasakyti. Reikia juos integruoti į sistemą, komandą. Walkupas ir Grigonis atrodo universalūs žaidėjai. Tai procesas, reikia viską perkelti į aikštelę, o tai jau laiko klausimas

– Kokio įžaidėjo tipo labiau ieškote – Vasilje Micičiaus ar Beno Udriho?

– Norėtųsi mažo, aštraus ir ardančio. Su metimu ir pigaus. Bet tokių velnias žino ar gausime. Svarbiausia, kad jis ateitų ir kažką duotų. Kandidatų nėra daug, stebime penkis ar šešis žmones, matysime, kaip susiklostys jų karjera už Atlanto.

– 25 metų Donato Sabeckio atėjimas į tokį aukštą lygį ne per vėlai?

– Nėra kažkokių taisyklių. Žaidėjas gali ateiti 21 metų, baigęs „Žalgirio“ sistemą, kitas ateina kitais keliais. Kad tik padėtų, integruotųsi į komandą ir svarbiausia, būtų su savimi.

– Tarpsezoniu kvietė jus NBA klubo Toronto „Raptors“ trenerių štabas. Nenorėjote pasinaudoti šansu?

– Įvairių faktorių yra, kodėl likau. Norisi tęsti pradėtus darbus, yra šeima, finansiniai dalykai. Su šeima priėmėme tokį sprendimą.

– Galbūt po tokio gero sezono būtų buvus gera proga pasirinkti kitą karjeros stotelę?

– Man tokie dalykai, kad metas išeiti... Esu apsuptas bendraminčių. Visi supranta, kad viską pradėsime nuo nulio. Mėginsime visus vėl stebinti.

– Vietoje Dariaus Songailos trenerių štabe dirbs Tomas Masiulis. Kokios bus jo pareigos?

– Jis užims Dariaus pareigas, dirbs su aukštaūgiais. Tomas buvo vyriausiuoju treneriu savo gyvenime, o tokių man labai reikia.

– Kokią viziją turite dėl jaunimo?

– Kad kuo daugiau žaistų, integruotųsi, o paskui žiūrėsime, ką jie gali mums duoti. Reikia galvoti apie visą kontekstą.

– Ką komandai gali duoti Laurynas Birutis?

– Tai, ką davė „Šiauliams“. Jis turi ūgį, mes juo tikime, progresas yra.

– Ką „Žalgiriui“ reikėtų keisti palyginus su praėjusiu sezonu?

– Sunku pasakyti, atėjo šeši nauji žmonės. Žiūrėti į praėjusį sezoną jau nereikia. Iš naujo prasideda viskas, reikės vėl įrodyti, ką galime.

– Gal Brandonas Daviesas turės dar daugiau įtakos komandai?

– Jis bus dar didesnis autoritetas. Lyginant su metų pradžia – taip. Jis apsitrynęs sistemoje, Eurolygoje ir supranta, ko norime. Stengsimės, kad dar labiau tobulėtų ir būtų vienas kertinių žmonių komandoje.

Prie Lietuvos čempionų ekipos senbuvių Pauliaus Jankūno, Antano Kavaliausko, Edgaro Ulanovo, Atūro Milaknio, Aarono White'o, Brandono Davieso tarpsezoniu prisidėjo naujokai Nate'as Waltersas, Marius Grigonis, Thomas Walkupas, Donatas Sabeckis ir Laurynas Birutis. Su pagrindine komanda treniruotėse kol kas pluša ir „Žalgirio“ jaunimas – Matas Jogėla, Arnas Velička ir Rokas Jokubaitis.

LKL sezoną Š. Jasikevičiaus auklėtiniai pradeda rugsėjo 22 dieną rungtynėmis namie su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, o į naujojo Eurolygos sezono kovas neria spalio 12 dieną – Kaune susigrums su Vitorijos „Baskonia“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)