Lietuva toliau kovos dėl 9-16 vietų ir mūsiškių lauks Čekijos arba Olandijos krepšininkės. Rungtynės vyks trečiadienį, Kauno krepšinio mokykloje „Žalgiris“ (Naglio g. 4a), jų pradžia – 19 valandą.

Itin nerezultatyviose rungtynėse lietuvėms prasčiausiai susiklostė pirmasis kėlinys. Vengrės per pirmas 10 minučių sugebėjo įgyti dviženklę persvarą ir kėlinį laimėjo 19:8. Antrame ketvirtyje abi komandos dar daugiau dėmesio skyrė gynybai. Mūsiškės antrą ketvirtį laimėjo 8:6 ir sumažino atsilikimą iki 9 taškų (16:25).

Trečiame kėlinyje savų žiūrovų palaikoma Lietuvos rinktinė bandė pakeisti rungtynių eigą, tačiau kelios nerezultatyvios atakos leido varžovėms laimėti kėlinį 13:10 ir nutolti 12 taškų persvara (26:38).

Pakeisti susitikimo eigos lietuvėms nepavyko ir lemiamame ketvirtyje. Nors šeimininkės ir kelis kartus sumažino savo atsilikimą iki vienženklio, tačiau viešnios iš Vengrijos iškart sugrąžindavo sau saugesnį pranašumą. Paskutinėmis minutėmis T. Stankevičius leido pailsėti pagrindinėms žaidėjoms ir pradėjo galvoti apie kovas, kurios gali leisti išsaugoti vietą A divizione.

Lietuvės šiame mače suklydo 21 kartą, varžovės – 15 kartų, be to, pritrūko atsarginių žaidėjų indėlio, nes nuo suolelio pakilusios krepšininkės pelnė tik 3 taškus, tuo metu nuo suolo kilusios vengrės įmetė 15 taškų.

Koją mūsiškėms kišo ir baudų metimai. Lietuvės pirmus baudos metimus metė tik ketvirtame kėlinyje, o iš viso pataikė vos 1 baudą iš 4-ių.

„Jautėme, kad šios rungtynės gali būti nerezultatyvios, nes tai atkrintamosios varžybos ir tiek mes, tiek varžovės jautė jaudulį.

Sunku dabar pasakyti kas įvyko, bet mes nesusitvarkėme su jauduliu, emocijomis. Čia buvo ne taktiniai dalykai, o psichologija. Nuo pat rungtynių pradžios tas labai jautėsi, užsikrėtė visa komanda.

Lyderės nesužaidė ir tas virusas užsitęsė visas rungtynes. Niekaip nesugebėjome nuraminti, šitoje vietoje niekas nesigavo, neradau žodžių.

Kalbant apie taktinius dalykus, pakankamai neblogai gynėmės pozicinėje gynyboje. Tai, ką mes ruošėmės, žiūrėjome vaizdo santraukas – pasiteisino. Puolimas vyko labai lėtai, neužtikrintai, išsiderino viskas. Todėl toks menkas rezultatyvumas. Vengrės šitoje vietoje buvo tikslesnės“, – sakė Lietuvos merginų rinktinės vyr. treneris Tadas Stankevičius.

Lietuva: Klaudija Janionytė 16, Audronė Zdanevičiūtė 8, Aistė Švėgždaitė 6 taškai, Agnesė Garčinskaitė, Urtė Čižauskaitė, Simona Visockaitė po 2, Elzė Motekaitytė 1 taškas, Šeila Gudinskaitė, Gedvilė Savostaitė, Rebeka Kinkevičiūtė taškų nepelnė, Justina Oficerovaitė ir Rusnė Augustinaitė nežaidė.

Vengrija: Eszter Madar 14, Reka Dombai 11, Lili Rakita 5 taškai.

***

Lietuvos merginų rinktinė pergalingai pradėjo pirmenybes, D grupėje praėjusį penktadienį 71:58 (21:7, 20:20, 10:18, 20:13) įveikė Danijos komandą, bet antrajame mūšyje šeštadienį 49:66 (16:16, 8:21, 17:12, 8:17) turėjo pripažinti bendraamžių iš Rusijos pranašumą.

Sekmadienį lietuvės po permainingos kovos 51:58 (19:8, 9:16, 19:22, 4:12) nusileido vokietėms ir D grupėje užėmė 3-ią vietą.

Vengrės pirmame mače 51:79 nusileido italėms, 75:52 sutriuškino kroates ir 65:57 įveikė bendraamžes iš Lenkijos.

Europos jaunučių čempionatas vyksta Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)