Neseniai Rusijos žiniasklaidai duotame interviu A. Švedo agentas atskleidė, kad charizmatiškasis krepšininkas vasarą gavo keturis skirtingų NBA komandų kvietimus, tačiau nusprendė likti „Chimki“.

„Kiekvienais metais NBA komandos domisi A. Švedu. Šią vasarą sutartį jam pasiūlė Naujojo Orleano „Pelicans“, Memfio „Grizzlies“, Minesotos „Timberwolves“ ir Finikso „Suns“. Geriausias pasiūlymas siekė 4 mln. JAV dolerių, tačiau jis neatitiko mūsų lūkesčių. Be to, mums buvo pateikti ir du minimalūs kontraktai“, – sakė žaidėjo agentas.

Jis taip pat davė patarimą NBA klubų generaliniams vadybininkams, ką jie turėtų galvoti apie A. Švedą: „Jie turėtų suprasti, kad Aleksejus jau neprivalo nieko niekam įrodyti. Jis jau parodė savo talentą ir gebėjimus trejus metus žaisdamas NBA ir gavęs kvietimą į „Visų žvaigždžių“ savaitgalio „Kylančių žvaigždžių“ rungtynes.

2014-2015 metų sezoną žaisdamas Niujorke jis vidutiniškai per rungtynes pelnė 15 taškų ir parodė, kad gali aukščiausiu lygiu žaisti lygoje. Manau, kad Švedo kontrakto kaina turėtų būti bent dvigubai didesnė, nei iki šiol buvo siūloma. Tačiau suprantu, kad kai persikeli į Europą, sutarties sąlygas diktuoja NBA klubai“, – teigė agentas.

Vienas brangiausių Europos krepšininkų „Chimki“ komandoje rungtyniauja nuo 2015 metų.

29-erių metų atletas praėjusį sezoną Eurolygoje vidutiniškai rinko po 21,8 taško bei pagal šį rodiklį buvo nepralenkiamas.

Krepšininkas per 32 žaidimo minutes taip pat atkovodavo po 2,6 kamuolio, atlikdavo po 5,2 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 1,3 kamuolio ir surinkdavo po 20,4 naudingumo balo.

„Chimki“ kitą sezoną rungtyniaus Eurolygoje.

2006-2012 metais A. Švedas gynė Maskvos CSKA garbę, 2012-2014 metais atstovavo Minesotos „Timberwolves“ ekipai, 2014 ir 2015 metais vilkėjo Filadelfijos „76ers“, Hjustono „Rockets“ ir Niujorko „Knicks“ komandų marškinėlius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)