Lietuvės sėkmingai pradėjo rungtynes ir po spurto atitolo (12:6), o kėlinį užbaigusios dar viena gera atkarpa po pirmų dešimties minučių jau turėjo dviženklę persvarą (19:8). Vokietės antrajame kėlinyje suaktyvino gynybą ir privertė aikštės šeimininkes klysti (20:22).

Lūžis rungtynėse įvyko ketvirtajame kėlinyje, kai jo viduryje vokietės įgijo penkių taškų persvarą. Šio deficito lietuvėms nepavyko panaikinti ir teko pripažinti varžovių pranašumą.

Turnyro aštuntfinalyje Lietuvos rinktinė susitiks su Vengrijos ekipa. Rungtynės vyks antradienį, 19 valandą, Kauno sporto halėje.

Lietuva: Audronė Zdanevičiūtė ir Klaudija Janionytė – po 13, Simona Visockaitė 8, Aistė Švėgždaitė ir Elzė Motekaitytė po 6, Urtė Čižauskaitė 4, Agnesė Garčinskaitė 1 taškas, Gedvilė Savostaitė, Šeila Gudinskaitė taškų nepelnė, Justina Oficerovaitė ir Rusnė Augustinaitė nežaidė.

Vokietija: Sarah Polleros 11, Lotta Stach 10, Clara Wilke ir Luisa Nufer po 8 taškus.

„Padėkojau žaidėjoms už tai ką šiandien atliko, mes iš rūbinės išeiname aukštai pakelta galva. Kiek mes galėjome, tiek atidavėme rungtynėse. Vokietės šiek tiek nustebino naudodamos aukštą sudėtį, viską žaidė „per apačią“, provokavo tolimus metimus. Negaliu sakyti, kad Klaudija atliko blogų metimų, paprasčiausiai reikia įmesti.

Palaipsniui su kiekvienu kėliniu prastėjo kova dėl atšokusio kamuolio ir ta bėda niekaip mūsų nepalieka, nesugebame susitvarkyti. Neturime tokių žmonių, kurie galėtų „atstovėti“, varžovėms atkovojo 30 kamuolių daugiau ir pelnė apie 20 taškų pasinaudoję antromis progomis. Prie tokio rezultato…dvi priežastys, kurios lėmė galutinį rezultatą“, – sakė Lietuvos merginų rinktinės vyr. treneris Tadas Stankevičius.

Mūsiškės pirmame mače penktadienį 71:58 (21:7, 20:20, 10:18, 20:13) įveikė Danijos komandą, antrajame šeštadienį 49:66 (16:16, 8:21, 17:12, 8:17) turėjo pripažinti bendraamžių iš Rusijos pranašumą.

Mūsiškės aštuntfinalyje antradienį susitiks su Vengrijos jaunosiomis krepšininkėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)