„Lietuvos rinktinės marškinėliai – didžiausia motyvacija, – sako Lietuvos šešiolikmečių rinktinės žaidėja Šeila Gudinskaitė. – Tu jauti atsakomybę už Lietuvą, nori padėti komandai pasiekti kuo aukštesnį rezultatą ir tobulėti. Manau, kad kiekviena žaidėja, kuri vilki šią aprangą, yra neapsakomai laiminga.“
Iš Panevėžio kilusi jaunoji krepšininkė vaikystėje domėjosi dziudo ir triatlonu, tačiau šios sporto šakos jos nesužavėjo.

„Nuo mažens su tėčiu žiūrėdavome krepšinį ir tėtis mane skatino juo užsiimti, – pradžią prisiminė Š.Gudinskaitė. – Internete susiradome telefono numerį, nuėjome į krepšinio mokyklą, tačiau trenerė manęs nenorėjo priimti, nes nebuvo mano metų komandos, tačiau porą savaičių palankiau su vyresnėmis merginomis ir užsikabinau, man labai patiko.“

Dabar Š.Gudinskaitė atstovaudama Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro komandai, per rungtynes pelno po 10 taškų, atkovoja po 8 kamuolius ir atlieka po 6 rezultatyvius perdavimus, tačiau tikina, kad pradžia krepšinio aikštėje buvo sunki.

„Pradžia buvo sunki, prastai sekėsi, nesuprasdavau taisyklių. Tačiau nuolat eidavau, nepraleisdavau treniruočių ir pradėjau kažką suprasti. Pirmų metų gale įsivažiavau ir viskas tapo gerai“, – sako „Always“ Europos jaunučių čempionato dalyvė.

Š. Gudinskaitė visada tribūnose turi savo ištikimiausius gerbėjus.

„Mano šeima mane labai palaiko, – sako gynėja. – Turiu dar dvi jaunesnes sesutes ir jos su tėvais atvyksta į kiekvienas rungtynes Lietuvoje ar užsienyje. Jie visada mane palaiko, skatina ir tai mane labai džiugina. Man būna ramu, kai jie yra salėje.“

Visa Lietuvos rinktinė tikisi, kad jas Kaune palaikys didelis būrys žiūrovų.

„Smagu, kad bus daužiau žiūrovų. Užsienyje mus palaikytų keli tėveliai, o čia tikimės didelio palaikymo“, – teigė A. Gudinskaitė.

Rugpjūčio 17-25 dienomis Kaune varžysis 16 stipriausių Europos komandų, kurios rungtyniaus Kauno krepšinio mokyklos „Žalgiris“ salėje (Naglio g. 4a) ir Kauno sporto halėje. Lietuvos jaunučių merginų rinktinė kausis D grupėje kartu su Danijos, Vokietijos ir Rusijos rinktinėmis. Lietuvės grupės ir aštuntfinalio rungtynes žais Kauno sporto halėje. Įėjimas į visas rungtynes nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)