Galima sakyti dejavu, pažvelgus į Tomo Purlio auklėtinių žygį Serbijoje, nes šią vasarą šalies krepšinio mėgėjai matė dar du panašius scenarijus.

Europos jaunimo iki 20 metų čempionate Lietuva grupių etape varžovus įveikdavo vidutiniškai 17-os taškų persvara ir iškovojo pirmą vietą grupėje.

Tačiau aštuntfinalyje Arvydo Gronskio vadovaujami lietuviai 70:75 krito nuo ispanų, kurie vėliau kalnų nenuvertė ir liko septinti.

Lietuviams tai buvo pirma ir vienintelė nesėkmė šiame jaunimo Europos čempionate, mūsiškiai paguodos kovose iškovojo dvi pergales ir liko 9-oje vietoje.

Senojo žemyno aštuoniolikmečių čempionate Latvijoje lietuviai grupių etape taip pat iškovojo tris pergales, o aštuntfinalyje sutriuškino Bosniją ir Hercegoviną (104:71) bei atsidūrė per žingsnį nuo kovos dėl medalių.

Tačiau Gedimino Petrausko auklėtiniai 77:79 krito nuo bendraamžių iš Rusijos ir turėjo tenkintis kovomis dėl 5-os vietos. Lietuviai iškovojo dvi pergales ir vietą pasaulio čempionate. Nesėkmė prieš ketvirtoje vietoje likusius rusus vėl buvo vienintelė, tačiau esminė.

Europos šešiolikmečių čempionate Tomo Purlio auklėtiniai grupių etape nesutiko lygiaverčių varžovų, sutriuškino Juodkalnijos (84:50), Slovėnijos (105:55) ir Izraelio (92:46) rinktines. A grupėje ji užėmė pirmą vietą, o aštuntfinalyje 84:53 (21:17, 20:12, 19:15, 24:9) nepasigailėjo Nyderlandų komandos.

Lemiamoje ketvirtfinalio kovoje mūsiškiai pirmoje mačo pusėje pirmavo prieš kroatus, tačiau po ilgosios pertraukos varžovai perėmė iniciatyvą ir ėmė diktuoti savo sąlygas bei po dramatiškos kovos 80:78 palaužė pirmą nesėkmę patyrusius lietuvius, kuriems tai – pirmasis, bet labai skaudus pralaimėjimas.

Tokia vasara, kai nei viena Lietuvos jaunimo rinktinė neiškovoja medalių, nėra dažna mūsų šalies krepšinio gyvenime.

2017-aisiais bronzos medaliais pasidabino aštuoniolikmečiai, 2016-aisiais į finalus papuolė visos jaunimo komandos, tačiau liko su sidabro medaliais, 2015 metais Kaune šešiolikmečiai džiaugėsi sidabru, U-18 rinktinė – bronza.

Paskutinį kartą tokia medalių „sausra“ jaunimą ištiko prieš ketverius metus – 2014-aisiais. Dvidešimtmečiai liko 5-i, 18-mečiai – septinti, o 16-mečiai užėmė dešimtą vietą.

Be medalių mūsiškiai liko ir 2013-aisiais, tuomet U-16 rinktinė užėmė 9-ą vietą, U-18 komanda liko penkta, o U-20 rinktinė – septinta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)