Alytaus klubas prieš kurį laiką pratęsė bendradarbiavimą su duetu, padėjusiu praėjusį sezoną „Betsafe-LKL“ pirmenybėse užimti devintąją vietą – naujos sutartys pasirašytos su Pauliumi Petrilevičiumi ir Gediminu Navicku.

Kitą sezoną „Dzūkijos“ garbę gins ir dar vienas gerai pažįstamas veidas – su Vilniaus „Rytu“ atsisveikinęs Artūras Jomantas. 33-ejų krepšininkas Alytuje jau rungtyniavo 2014-2015 metų sezone.

Kol kas alytiškiai turi tik du naujokus, tačiau abu jie yra patyrę LKL čempionato vilkai. Kartu su A. Jomantu buvo įsigytas ir Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipoje praėjusį sezoną žaidęs Egidijus Dimša.
33-ejų kauniečiui Alytus taps jau vienuoliktąja karjeros stotele. Anksčiau puolėjas rungtyniavo Klaipėdoje, Kaune, Kėdainiuose, Bolonijoje, Tartu, Pasvalyje, Panevėžyje ir Utenoje.

Trečiadienį į pirmąją treniruotę susirinkusios „Dzūkijos“ stovykloje kol kas pluša devyni žaidėjai: Paulius Danisevičius, G. Navickas, Mindaugas Sušinskas, Gediminas Žalalis, Martynas Pocevičius, Tomas Pačėsas, A. Jomantas, P. Petrilevičius ir E. Dimša.

„Mūsų komplektacija yra pačiame įkarštyje. Artimiausiu metu klubą turėtų papildyti visa eilė naujų žaidėjų. Esame numatę, kad prie komandos prisijungs du legionieriai, o taip pat tariamės ir su keliais lietuviais“, – sakė „Dzūkijos” vadovas Antanas Sakavickas.

Bene didžiausias „Dzūkijos“ vasaros uždavinys – sudrebinti žaidėjų rinką susigrąžinant brolius Kšištofą ir Darjušą Lavrinovičius, kurie daugiau nei prieš dvidešimtmetį savo karjeras pradėjo būtent Alytuje.

38-erių metų aukštaūgiai po praėjusio sezono paliko Panevėžio „Lietkabelį“ ir dairosi naujos komandos. A. Sakavickas patvirtino, jog derybos su veteranais vyksta.

„Derybos su broliais išties vyksta. Bendraujame, kalbamės, bet sutartis dar nepasirašyta. Viskas vis dar yra derybų situacijoje“, – tinklalapiui Krepšinis.lt sakė „Dzūkijos“ vadovas.

Kitas svarbus vasaros tikslas buvo pasiektas – į „Dzūkiją“ sugrįžo buvęs komandos vyriausiasis treneris Andrejus Urlepas, kuris vėl muštruos alytiškius ateinančiame sezone.

„Komandą treniruos senas naujas treneris Andrejus Urlepas, sugrįžtantis po metų pertraukos. Trenerio asistentas bus Valdemaras Chomičius, fizinio pasirengimo trenerė – Eglė Tamošaitienė, naujas komandos gydytojas – „Astana“ klube dirbęs Gintas Buteikis“ – atsklėidė A. Sakavickas.

Specialistas iš Slovėnijos dirbo Alytuje 2014-2017 metais. Praėjusio sezono pradžioje 61-erių strategas netikėtai paliko komandą dėl sveikatos problemų bei netrukus tapo Zielionos Guros „Stelmet“ vairininku.

„Treneris niekada nenutolo nuo komandos, visada domėjosi jos žaidimu ir rezultatais. Buvo padaryta pertrauka, o dabar jis grįžta. Tai vienas geriausių specialistų, turinčių ir galinčių išmokyti kažko žaidėjus Lietuvoje“, – teigė A. Sakavickas.

Egidijus Dimša

Klubo vadovybė ypatingai džiaugiasi ir dėl sugrįžusio A. Jomanto, kuris po sutarties pasirašymo teigė, jog komandą rinkosi atsižvelgdamas ne į pinigus. Iš veterano tikimasi svarbaus vaidmens tiek aikštelėje, tiek rūbinėje.

„Taip, Artūrui svarbiausia buvo ne pinigai. Jam buvo pasiūlytas žaidimo laikas. Iš tiesų jis turi milžinišką patirtį, sukauptą viename geriausių Lietuvos klubų „Lietuvos ryte“. Šią patirtį jis perteiks jauniesiems mūsų žaidėjams. Vėl pasikviesti Artūrą į savo gretas – didelis mūsų klubo pasiekimas.
Atvykus Artūrui atmosfera komandoje visiškai kita. Matosi, kad tai yra komandos siela. Tikimės, kad Artūras atiduos visą širdį tam, kad „Dzūkijos“ komanda laimėtų kiekvienose rungtynėse“, – dėstė A. Sakavickas.

Patvirtinęs, jog A. Jomantas buvo suviliotas ne pinigais, A. Sakavickas nenorėjo išsiplėsti kalbėdamas apie finansinę „Dzūkijos“ padėtį.

Su Alytaus miesto savivaldybe dėl paramos nesutariantis ir su „Lietuvos rytu“ apie galimą finansavimą diskutavęs klubas kol kas gali pasidžiaugti tuo, jog neturi skolų bei tuo, kad pagaliau turėtų sustiprėti ryšys tarp komandos ir jos gerbėjų.

„Dzūkija“ yra socialiniuose tinkluose mažiausiai aktyvi LKL komanda. Savo „Facebook“ paskyroje ekipa nesidalino jokiais pranešimais nuo pat praėjusio sezono pabaigos. A. Sakavickas žada, kad tai pasikeis.

„Pas mus situacija su finansais visada yra gera, mes esame vienas iš nedaugelio LKL klubų, kuris niekada pasibaigus sezonui neturi skolų.

Šiandien pradedame naują sezoną, naują puslapį. Vadybininkų komandą papildėme naujais jaunais veidais, kurie užsiims socialiniais tinklais ir kitais panašiais reikalais“, – atsisveikindamas pažymėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)