Laukia pastiprinimo

Netrukus prie ekipos prisijungs amerikietis įžaidėjas Chauncey Collinsas, ir, pasak vyriausiojo Kėdainių „Nevėžio“ trenerio Ramūno Cvirkos, jau artimiausiu metu komandos stovykloje laukiami dar keli peržiūroje dalyvausiantys krepšininkai, tarp kurių – ir lietuviai, ir vienas užsienietis.

Patirties trūkumą kompensuos motyvacija

Vyriausias Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkas kol kas – iš Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ į Kėdainius persikėlęs 27-erių N. Balašovas, o komandos žaidėjų amžiaus vidurkis – tik kiek daugiau nei 23 metai.

„Mums kol kas gali trūkti tik patirties. Bet jos trūkumą turėtų kompensuoti energija ir motyvacija, – pirmosios treniruotės metu kalbėjo R. Cvirka. – Dar turime laiko surinkti porą labiau patyrusių žaidėjų. Stebime Lietuvos ir užsienio rinką.

Šiuo metu ieškome pirmo ir antro numerio, vis dar yra klausimas dėl ketvirto. Turime užsienietį peržiūroje, rungtyniaujantį šioje pozicijoje. Labai trūksta pagrindinio atakuojančio gynėjo.“

Norisi aukštesnės vietos

Antrąjį sezoną paeiliui Kėdainių „Nevėžio“ marškinėliais vilkėsiantis Gabrielius Maldūnas neslepia – apetitas auga bevalgant. 2017-2018 m. sezone jo atstovaujama ekipa užėmė aštuntąją vietą „Betsafe-LKL“ pirmenybėse, o šįmet norisi pasiekti dar geresnių rezultatų.

„Praėjusiame sezone turėjome labai gerą kolektyvą, puikiai sutarėme su treneriu. Viskas čia sava ir pažįstama – tiek miestas, tiek arena, tiek klubo vadovai. Galbūt tai ir lėmė, kad iš kelių pasiūlymų pasirinkau būtent „Nevėžio“. Na, o šio sezono tikslai, bent jau mano asmeniškai – užimti aukštesnę negu aštuntąją vietą.

Tikiuosi į komandos žaidimą nešti labai svarų indėlį“, – kalbėjo G. Maldūnas, pajuokavęs, kad pirmoji treniruotė buvo tik lengva įžanga į sudėtingą savaitę, kuomet prakaitą lieti miesto parke ir ant Kėdainių arenos parketo teks dukart dienoje.

Ne visai naujokas

Vienas pirmųjų į Kėdainius atvyko sunkusis krašto puolėjas, 200 cm ūgio, 23-jų metų ukrainietis Vladimiras Ševčenko. Legionierius penkerius metus gynė Dnipro „Dnipro“ ekipos garbę.

„Pasibaigus kontraktui su „Dnipro“ klubu, norėjosi išbandyti save užsienyje. Kėdainių „Nevėžio“ pasiūlymas labai sudomino. Bus įdomu išbandyti save pajėgiausioje Lietuvos krepšinio lygoje, – sakė V. Ševčenko. – Lietuvoje esu buvęs kokius dešimt kartų. Kėdainiuose – jau antrąjį, kadangi pernai su Dnepropetrovsko ekipa dalyvavome krepšinio turnyre Kėdainiuose. Žinojau sporto bazę, žinojau klubo vadovus. Nuo to mano pasirinkimas buvo tik lengvesnis.“

Ruošiasi nustebinti

Kėdainių „Nevėžio“ krepšinio klubo direktorius Vaidotas Avižius neslepia – klubo valdyba jau formuoja tikslus artėjančiam sezonui.

„Aš viliuosi, kad su šiais jaunais žaidėjais ir tvirtu trenerių štabu galime nustebinti „Betsafe-LKL“, – kalbėjo V. Avižius. – Kol kas vienas pagrindinių mūsų tikslų artėjančiam sezonui – prasibrauti į atkrintamąsias. Iki sezono starto dar turime laiko, laukia ir draugiškas krepšinio turnyras Kėdainiuose.“

Europos taurėje nedalyvaus

Šįmet, priešingai negu praėjusiame sezone, Kėdainių „Nevėžis“ dalyvaus tik vidiniame šalies čempionate.

„Dalyvausime „Betsafe-LKL“ ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Džiaugiamės padarę didelį darbą tarpsezoniu ir atsiskaitę su žaidėjais bei jų agentais. Kėdainių rajono savivaldybės pagalba klubui pavyko padengti pagrindines skolas.

Už tai labai jiems dėkojame, bet norėtųsi ir daugiau pagalbos iš krašto ūkininkų bei verslininkų, nes kartais atrodo, kad jiems Kėdainiuose krepšinis nėra reikalingas, – apgailestavo V. Avižius. – Tačiau yra ir gerų žinių – kuriamas Kėdainių „Nevėžio“ fanų klubas.

Jau praėjusiame sezone arenoje J sektoriuje matėsi jo užuomazgos, o šįmet konkrečiai kalbame, deriname įstatus – kad bent jau namuose būtų tinkamas palaikymas. Ir pernai arenos lankomumas buvo visai neprastas, sulaukdavome vidutiniškai 1200 žiūrovų kiekvienose rungtynėse, o šįmet norime sutraukti jų dar daugiau.“

Artėja tarptautinis turnyras

Pirmosios Kėdainių „Nevėžio“ rungtynės artėjančiame „Betsafe-LKL“ čempionate – rugsėjo 23 dieną išvykoje su Klaipėdos „Neptūnu“. O namuose – rugsėjo 27 d. su Vilniaus „Rytu“. Pirmose namų rungtynėse žiūrovams ruošiama staigmena.

Vis dėlto išvysti naujai sukomplektuotą Kėdainių „Nevėžio“ ekipą bus galima rugsėjo 3-5 dienomis. Jėgas reprezentacinė Kėdainių krepšinio ekipa savų sirgalių akivaizdoje išbandys jau tradiciniu tampančiame tarptautiniame krepšinio turnyre „Kėdainiai Event 2018“ kartu su Panevėžio „Lietkabeliu“ ir Minsko „Tsmoki“. Ketvirtoji turnyro dalyvė paaiškės šią savaitę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)