„Šalia Mindaugo Kupšo norėjome mobilaus vidurio puolėjo. M. Morrisonas turi labai teigiamą savybę, kad savo veiksmais gali užvesti komandos draugus – tai būna dėjimas ar blokas, po kurio kiti užsidega.

Michaelas įneša daug tos pozityvios energijos. Amerikietis labai tvirtas, todėl gynyboje pralaužti jį itin sudėtinga. Kaip tik tokio „centro“ ieškojome ir M. Morrisonas mums labai tiko“, – sakė Panevėžio klubo vyriausiasis treneris Gintaras Kadžiulis.

Apie M. Morrisoną itin teigiamai atsiliepė „Skyliners“ klubas, kuriame žaidėjas buvo itin vertinamas ir mylimas, ypatingai sirgalių. Su Frankfurto ekipa legionierius 2016 metais tapo FIBA Europos taurės čempionu. 2016-2017 metų sezone krepšininkas išbandė jėgas ir Čempionų lygoje, kur ateinančiame sezone varžysis ir „Lietkabelis“.

Tuomet amerikietis per 23 minutes fiksavo 9,9 pelnyto taško ir 5,9 atkovoto kamuolio vidurkius. Geriausią mačą aukštaūgis sužaidė praėjusių metų vasarį su Izmiro „Pinar Karsiyaka“ komanda, kai pelnė 35 taškus, sugriebė 7 kamuolius ir surinko net 40 naudingumo balų.

Praėjusiame sezone Vokietijos pirmenybėse M. Morrisonas aikštelėje praleisdavo po 22 minutes, pelnydavo po 8,6 taško, atkovodavo po 4,6 kamuolio ir atlikdavo po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

„Lietkabelis“ baigia derybas su atakuojančio gynėjo pozicijoje žaisiančiu krepšininku. Likusias dvi vietas sudėtyje turėtų užimti talentingi Lietuvos krepšininkai.

Prienuose – Latvijos čempionu tapęs amerikietis

„Prienų“ krepšinio klubą papildė dar vienas krepšininkas. Penktuoju komandos naujoku tapo 201 cm ūgio 28 metų amerikietis Mike’as Bruesewitzas.

Praėjusį sezoną puolėjas rungtyniavo Ventspilio „Ventspils“ ekipoje ir per 12 sužaistų rungtynių FIBA Čempionų lygoje vidutiniškai pelnydavo po 7,3 taško, atkovodavo po 3,6 kamuolio, atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 1,3 kamuolio ir rinko po 13,7 naudingumo balo.

M. Bruesewitzas, gindamas „Ventspils“ klubo garbę, jau yra viešėjęs Lietuvoje. FIBA Čempionų lygos rungtynėse į uostamiesčio krepšį amerikietis įmetė 14 taškų, atkovojo 2 kamuolius, perėmė tiek pat kamuolių ir surinko 15 naudingumo balų.

2017-2018 metų sezone Latvijos krepšinio lygoje M. Bruesewitzas sužaidė 29 rungtynes, per kurias pelnydavo po 8,5 taško, atkovodavo po 5,3 kamuolio, atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 1,1 kamuolio ir rinkdavo po 18,3 naudingumo balo.

Puolėjas per savo karjerą dar yra rungtyniavęs Švedijoje (2016-2017 Jemtlando „Basket“), Norvegijoje (2015–2016 Berumo „Basket“) , Slovėnijoje (2014-2015 Grosupljes „Grosuplje“) bei Izraelyje (2013–2014 Jeruzalės „Hapoel“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)