„Tai buvo didelė atsakomybė, – prisiminęs septyniolikos metų senumo įvykius, kai vilkėjo jaunučių rinktinės aprangą, pasakojo J. Mačiulis. – Dabar, bėgant metams, jaudulio nebeliko, tačiau atsakomybė visada išlieka, žaidi už savo tautą, už visus žmones.

Jeigu tu per pasiruošimą įdedi visą širdį, atiduodi visą save, tas jaudulys dingsta. Nebelieka minčių, kad kažko nepadariau, eini žaisti pasiruošęs ir be jokių pašalinių minčių“.

Atsakomybę ir nerimą jaučia ir Europos čempionate dalyvausiančios lietuvės. Viena tokių – Gedvilė Savostaitė.

„Man labai didelė garbė žaisti už Lietuvą, – kukliai šyptelėjo G. Savostaitė. – Prieš metus sulaukiau kvietimo prisijungti prie vyresnių merginų rinktinės, tai kvietimo tikėjausi ir šįkart“.

J. Mačiulis tikino, kad prie sėkmingo žaidimo ir jaudulio sumažinimo, labai prisideda ir sirgaliai. Rinktinės puolėjas siūlė atvykti į 16-mečių čempionato rungtynes ir stebėti augančią kartą.

„Linkiu kuo geresnių rezultatų, kuo geriau sužaisti. Būtinai reikia, kad sirgaliai ateitų ir palaikytų merginas. Mes visi žaidžiame tik dėl žiūrovų, kad jiems sukurtume reginį, o palaikymo reikia visiems“, – teigė J. Mačiulis.

G. Savostaitė krepšinį žaidžia Alytaus sporto ir rekreacijos centre, pas trenerę Ramunę Sakalaitę. Praėjusiame sezone, savo metų (16-mečių) čempionate, krepšininkė pelnydavo po 26 taškus, atkovodavo po 16 kamuolių ir atlikdavo po 4 rezultatyvius perdavimus. Dvejais metais vyresnių merginų čempionate ji rinkdavo po 13 taškų ir atkovodavo po 7 kamuolius.

„Krepšinį pradėjau lankyti ketvirtoje klasėje. Per vieną pamoką į klasę atėjo trenerė ir taip surinko grupę. Dabar krepšinis man ne tik sportas, tai mano didžiausias pomėgis“, – tikino G. Savostaitė.

„Aš pradėjau žaisti 7,5 metų, kai tėtis su mama nuvedė į Sabonio krepšinio mokyklą, praėjau atranką ir taip pradėjau“, – jaunai krepšininkei savo istoriją papasakojo J. Mačiulis.

Lietuvos rinktinės puolėjas teigė, kad vaikystėje krepšinis buvo tik pramoga, o motyvacija siekti titulų atėjo daug vėliau.

„Vaikystėje nebuvo kažkokių didelių tikslų, o, tiesiog, tai buvo energijos išliejimas, laiko praleidimas. Buvau judrus vaikas, – prisiminė J. Mačiulis. – O kai prasidėjo rinktinės, nuo penkiolikos ar šešiolikos metų, tai atsirado noras siekti ir aukštumų, norėjau laimėti titulus, tačiau krepšinyje netrūksta rutinos. Kiekvienas sezonas prasideda nuo fizinio rengimo stovyklų, tai sunkiausias darbas, o didžiausi sunkumai yra traumos, man pavyko jų išvengti: nebuvo sunkių, didelių ir ilgų“.

Siekti krepšinio aukštumų svajoja ir Lietuvos jaunučių rinktinės žaidėja.

„Norėčiau būti profesionale krepšininke, žaisti užsienyje, aukštesnio lygio komandose“, – vardino G. Savostaitė.

Rugpjūčio 17-25 dienomis Kaune varžysis 16 stipriausių Europos 16-mečių merginų komandų, kurios rungtyniaus Kauno krepšinio mokyklos „Žalgiris“ salėje (Naglio g. 4a) ir Kauno sporto halėje. Lietuvos rinktinė D grupėje kovos su Danijos, Vokietijos ir Rusijos komandomis. Lietuvės grupės ir aštuntfinalio rungtynes žais Kauno sporto halėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)