31 metų 196 cm ūgio krepšininkas į Lietuvą metams atvyksta iš Italijos, kur atstovavo Trento „Dolomiti Energia“ ir buvo šios komandos lyderis.

Liepą D. Suttonas buvo arti susitarimo su Stambulo „Bešiktaš“ ekipa, tačiau galiausiai lenktynes dėl žaidėjo parašo laimėjo „Rytas“.

Praėjęs sezonas atletui iš JAV buvo sėkmingiausias karjeroje. Europos taurės turnyre jis buvo šeštas pagal naudingumą, dešimtas pagal rezultatyvumą ir dvyliktas pagal atkovotus kamuolius.

15 rungtynių Europos taurėje sužaidęs D. Suttonas per jas vidutiniškai įmesdavo po 15,5 taško, sugriebdavo po 6,3 atšokusio kamuolio, atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 18,4 naudingumo balo.

Dominique'as Suttonas

Atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose rungtyniauti galintis sportininkas buvo vienas geriausių žaidėjų ir Italijos čempionate. Jame „Dolomiti Energia“ nužygiavo iki pat finalo, kuriame nusileido Milano „Emporio Armani“.

Solidžia gynyba pasižymintis atletas Italijoje per susitikimą vidutiniškai pelnydavo po 13,2 taško, atkovodavo po 7,1 bei perimdavo po 1,5 kamuolio, atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 15,4 naudingumo balo.

Pasibaigus sezonui D. Suttonas pasinaudojo sutartyje numatyta galimybe ją nutraukti sumokant „Dolomiti Energia“ ekipai 25 tūkst. eurų kompensaciją.

D. Suttonas su pertrauka Trento klubo garbę gynė nuo 2015 metų. 2016-aisiais amerikietis trumpai rungtyniavo Filipinuose bei Ulmo „Ratiopharm“ bei Nansi SLUC ekipose.

2012 metais NBA naujokų biržoje savo pavardės neišgirdęs krepšininkas karjerą pradėjo NBA G lygoje, vėliau žaidė Dominikos Respublikoje, o 2014-2015 metų sezone sugrįžęs į G lygą tapo jos čempionu atstovaudamas Santa Kruzo „Warriors“.

Čempioniškame sezone „Ryto“ naujokas buvo išrinktas į trečiąjį geriausiai besiginančių G lygos krepšininkų penketą.

Per savo karjerą D. Suttonas ne kartą žaidė NBA Vasaros lygoje vilkėdamas tokių komandų kaip Orlando „Magic“, Bruklino „Nets“ ar Klivlando „Cavaliers“ marškinėlius, tačiau praverti NBA durų jam taip ir nepavyko.

D. Suttonas – ketvirtasis „Ryto“ komandos naujokas. Anksčiau šią vasarą vilniečiai sukirto rankomis su Mattu Farrellu, Eimantu Bendžiumi ir Evaldu Kairiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)