Įžaidėjai. Vilniaus „Rytas“ paskelbė sudaręs sutartį su Mattu Farrellu (23 metų, 185 cm). Įžaidėjas pradeda profesionalo karjerą. Buvęs „Notre Dame“ universiteto krepšininkas įžaidėjų grandį „Ryte“ sudarys su kitu amerikiečiu Chrisu Krameriu (30 metų, 191 cm).

„Mattas turi didelį potencialą, alkį tobulėti ir žaidžia labiau komandinį krepšinį, todėl puikiai tinka mūsų komandai. Tikimės, kad laikui bėgant jis užaugs į vieną svarbiausių „Ryto“ žaidėjų“, – į naujoką daug vilčių deda „Ryto“ sporto direktorius Linas Kleiza.

Stipriausias M. Farrello ginklas yra tolimi metimai, o sykį pirmus devynis tritaškius pataikęs amerikietis susitikimą su Bostono koledžo komanda baigė įmetęs 10 tolimų metimų iš 12. Įžaidėjas prieš dvejus metus krepšį nuo tritaškio žymos NCAA pirmenybėse atakavo 42 proc. taiklumu, o sykį dalyvavo ir koledžų tritaškių konkurse.

Kai būdavome ketvertuke, tai galėdavome ir lengviau žaidėjus prisikviesti. Dabar pozicijos užleistos Klaipėdai ar Panevėžiui, kurie daug kartų didesni už Prienus.
Virginijus Šeškus

Atakoms diriguos Suomijos rinktinės lyderis. Panevėžio „Lietkabelis“ rado patyrusį įžaidėją – komandos vadžias laikys 34 metų amerikietis Jamaras Wilsonas (185 cm).

„Lietkabelis“ nusprendė atsisveikinti su Lorenzo Williamsu ir pasikvietė jo tėvynainį, kuris taip pat gina Suomijos rinktinės garbę. J. Wilsonas praėjusį sezoną žaidė Prancūzijoje ir rungtyniavo FIBA Čempionų lygoje, o pasaulio čempionato atrankoje buvo vienas suomių rinktinės lyderių.

Aukštaūgis – iš JAV. Lauryną Birutį ateinantį sezoną „Šiauliuose“ pakeisti bandys amerikietis. „Šiaulių“ priekinę liniją sustiprino Ronaldas Delphas (25 metų, 213 cm).

Aukštaūgis baigė „Florida Atlantic“ universitetą ir pradės profesionalo karjerą. NCAA pirmenybėse R. Delphas rinkdavo po 14,7 taško ir 8,7 atkovoto kamuolio.

„Praėjusiame sezone Laurynas Birutis labai pažengė į priekį, kai pradėjo mesti metimus būdamas toliau nuo krepšio, – sakė „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika. – Tai yra didžiulė jėga, nes dabar niekas nebežaidžia arti lentos. Ronaldas, kiek jį matėme, drąsiai meta iš vidutinio nuotolio, o ir pataiko. Be to, yra aukštas krepšininkas, gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Būtent toks žaidėjas mums yra reikalingas.”

Susigrąžino aukštaūgį. Vaidas Čepukaitis (29 metų, 207 cm) vėl apsivilks Utenos „Juventus“ marškinėlius. Metus Panevėžyje praleidęs aukštaūgis grįžta į komandą, su kuria iškovojo medalius LKL.

Sezonas „Lietkabelio“ gretose V. Čepukaičiui nebuvo sėkmingiausias karjeroje – rinkdavo po 5,7 taško ir 3,5 atkovoto kamuolio.

Prieš tai su „Juventus“ marškinėliais aukštaūgis pelnydavo po 12,3 taško ir atkovodavo po 6,7 kamuolio.

Trys naujokai. „Nevėžį“ per savaitę papildė trys krepšininkai, iš kurių ryškiausias – Regimantas Miniotas. 22 metų 206 cm ūgio puolėjas atvyksta iš Prienų klubo.

„Noriu žaisti gimtajame mieste, gauti daug žaidybinio laiko, tobulėti bei dėti žingsnį tolimesnei karjerai į priekį, – bendraudamas su LKL.LT sakė R. Miniotas. – Dėmesys iš kitų lygos klubų buvo, bet, manau, atsirinkau geriausią variantą iš visų.“

Be to, „Nevėžis“ paskelbė išsaugojo vidurio puolėją Gabrielių Maldūną (25 metų, 204 cm) ir pasikvietė sunkųjį krašto puolėją ukrainietį Vladimirą Ševčenką (23 metų, 200 cm). Pastarasis iki šiol atstovavo gimtošios šalies „Dnipro“ komandai ir pernai tapo Ukrainos vicečempionu.

Kapitonas lieka. Alytaus „Dzūkijos“ gretose lieka Gediminas Navickas. 34 metų 180 cm ūgio įžaidėjas pratęsė sutartį su dzūkų klubu ir trečią sezoną vilkės Alytaus komandos marškinėlius.

Praėjusį sezoną G. Navickas rinkdavo po 7,8 taško ir atlikdavo po 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

„Prienai“ kviečia užsieniečius. Virginijus Šeškus praėjusią savaitę sakė sutaręs su penkiais žaidėjais, bet „Prienų“ sudėtį oficialiai kol kas papildė tik du. Abu jie – užsieniečiai.

Gynėjas Davis Lejasmeiers (27 metų, 192 cm) atvyksta iš aukščiausios Lenkijos lygos, kur rinkdavo po 8,6 taško. Latvis pernai kandidatavo į nacionalinę rinktinę.

Puolėjas Austinas Ariansas (24 metų, 198 cm) keliasi iš Ukrainos, kur rinkdavo po 12,5 taško.

„Tikslas visada buvo kautis dėl vietos ketvertuke, – bendraudamas su LKL.LT praėjusią savaitę sakė V. Šeškus. – Vieni garsiau, o kiti tyliau galvoja, bet kuo toliau – tuo sunkiau tą padaryti. Reikia didesnių pinigų. Kai būdavome ketvertuke, tai galėdavome ir lengviau žaidėjus prisikviesti. Dabar pozicijos užleistos Klaipėdai ar Panevėžiui, kurie daug kartų didesni už Prienus. Žaidėjai ima kitaip žiūrėti, o jei dar yra skolų – visai kitas dalykas. Mes norime kilti iš dugno.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)