Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti 1 minutę lietuviai atsiliko 69:76. Likus 30 sek. jų deficitas vis dar buvo šeši taškai – 71:77. Tačiau mūsiškiai sekmadienį į areną nebuvo atsinešę baltos vėliavos: Rokui Jokubauskui nepataikius antros baudos kamuolį puolime atkovojo ir staigius du taškus pelnė Klaidas Metrikis – 74:77 (likus 28 sek.).

Netrukus spaudžiami juodkalniečiai pametė kamuolį ir R. Jokubaitis jų pranašumą sumažino iki minimumo – 76:77 (likus 21 sek.). Varžovams dar sykį suklydus Simas Jarumbauskas paleido sviedinį iš trijų taškų zonos ir kamuolys skrodė tinklelį – 79:77.

Paskutinės 1 min. 5 sek. atkarpą Lietuvos jaunieji krepšininkai laimėjo net 10:1 ir neįtikėtinu būdu ištraukė pergalę iš Juodkalnijos komandos kišenės.

Lietuva: Erikas Venskus 20 (12 atk. kam., 28 naud. balai), Rokas Jokubaitis 14, Simas Jarumbauskas (2/3 tritaškiai), Dovydas Giedraitis ir Arnas Adomavičius po 8, Klaidas Metrikis ir Deividas Sirvydis po 6, Šarūnas Valunta 5, Gertautas Urbonavičius ir Giedrius Bergaudas po 2 taškus.

Juodkalnija: Jovanas Kljajičius 22, Bojanas Tomaševičius 16, Pavle Titičius 15, Igoris Drobnjakas 13 taškų.

Pirmame ture lietuviai po įspūdingo ketvirto kėlinio 92:87 įveikė Serbiją, o juodkalniečiai 78:87 nusileido Didžiajai Britanijai.

Prieš dvejus metus Lenkijoje vykusiose Europos pirmenybėse 16-mečiai lietuviai tapo vicečempionais, kai tik finale apmaudžiai 72:74 nusileido Ispanijos atstovams.

Tiesa, šių metų rinktinei dėl traumų padėti negali vilnietis Marekas Blaževičius ir žalgirietis Martynas Arlauskas.

Rungtynių eiga:

Lietuviai dvikovą pradėjo tarsi apsnūdę: nekovojo dėl kamuolių, klydo lygioje vietoje, tad sužaidus vos 3 minutes G. Petrauskas jau buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės – 2:7. Lietuviams ir toliau kamuolys iš rankų krito tarsi karšta bulvė, o juodkalniečiai smaginosi – 9:18. Pirmą ketvirtį mūsiškiai užbaigė kiek pakilesne gaida, bet vis tiek atsiliko – 16:20.

Įpusėjus antram kėliniui reikalai nesitaisė: lietuviai vis dar nebuvo pataikę nė vieno tritaškio, ir turėjo šešių taškų deficitą – 21:27. Penkis taškus iš eilės pelnęs Erikas Venskus pagaliau persvėrė rezultatą Lietuvos rinktinės naudai – 28:27. Netrukus jis dar perėmė ir kamuolį, o jį aikštės viduryje neleistinai sustabdę juodkalniečiai buvo nubausti nesportine pražanga. Ją vainikavo Simo Jarumbausko tritaškis – 34:29. Juodkalnijai padėjo minutės pertraukėlė (34:34), bet kėlinio pabaigoje užsiautė Rokas Jokubaitis – 41:38.

Po didžiosios pertraukos kartojosi pirmo kėlinio scenarijus: sausa atkarpa 0:7 ir labai greitai prarasta iniciatyva – 41:45. Laimei, sunkiu metu pirmus savo taškus iš toli pelnė iki tol visiškai tylėjęs Deividas Sirvydis ir lietuviai atsigavo – 48:45. Juodkalniečiai neatsitraukė nė per žingsnį: po penkių iš eilės jų sėkmingų atakų – 54:56. Paskutinę ketvirčio minutę dvitaškį su pražanga pataikė D. Sirvydis – 57:56.

Ketvirtą kėlinį mūsiškai ir vėl pradėjo neužtikrintai: Balkanų atstovai išsiveržė į priekį – 61:63 (likus žaisti 6 min.). Tuomet vienas iš mačo teisėjų priėmė absurdišką sprendimą ir skyrė R. Jokubaikčiui nesportinę pražangą už tai, kad varžovas pats prispaudė jo ranką. Juodkalniečiai tokią arbitro dovanėlę pavertė 4 pigiais taškais ir susikrovė rimtą persvarą – 61:67. Po kelių varžovų klaidų paskutinę minutę lietuviams atsirado galimybių išsigelbėti, kai likus 17 sek. ir rezultatui esant 76:77 kamuolys atiteko jiems. Šia proga tobulai pasinaudojo S. Jarumbauskas, po kurio tritaškio pergalė atiteko Lietuvai – 79:77!

Kitame D grupės antrojo turo mače serbai 102:71 sutriuškino britus.

Lietuvos 18-mečiai Liepojoje sužais tris mačus per keturias dienas. Iškart po grupės varžybų prasidės atkrintamosios, o stipriausi jaunieji Europos krepšininkai paaiškės rugpjūčio 4 d. Rygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)