„Lietkabelio“ vyr. treneris pasidalino mintimis apie būsimą komandos viziją, norimų krepšininkų sudėtingas paieškas ir komandoje esamų žaidėjų vaidmenį.

– „Lietkabelio“ naujokas Vytenis Lipkevičius teigė, kad būtent jūs labiausiai norėjote jį matyti savo vadovaujamoje komandoje, kas dar jūsų labiausiai pageidaujamų krepšininkų sąraše?

– Vyksta derybos, komandoje beveik visos pozicijos yra laisvos. Norėtųsi greičiausiai suformuoti įžaidėjų ir vidurio puolėjų grandį.

Prieš gerą dešimtmetį žaidėjai norėdavo įrodyti savo vertę, puldavo žaisti Europos taurėse. Šiuo metu šiek tiek situacija kita, gal jų agentai daro tokią įtaką žaidėjams.
Gintaras Kadžiulis

Sakyčiau, aktualūs yra lietuviai žaidėjai, naujokų paieškoje jiems yra prioritetas. Pateikti pasiūlymai keliems krepšininkams, deriname sąlygas, žodiniai susitarimai yra, bet kol ant kontraktų nesudėti parašai, tol negaliu kažko atskleisti.

– Ar savo vadovaujamoje komandoje matote du metus klubui atstovavusius brolius Lavrinovičius, taip pat – aukštaūgį Vaidą Čepukaitį?

– Vidurio puolėjo pozicijoje mes neturime nei vieno krepšininko. Tiek Vaidas, tiek visi kiti pasaulyje esantys penkti numeriai yra galimi variantai.

Plačiai ir konkrečiai išsiplėsti nesinori nei apie vieną žaidėją.

Turime savo planus, kuriuos atskleisti dar per anksti. Juolab konkuruojame dėl krepšininkų ne vieni, tad savo oponentams išpasakoti vizijos nesinori.

– Iki šiol „Lietkabelis“ būrė gana patyrusių, kokybiškų krepšininkų branduolį, pavyzdžiui, tie patys broliai Lavrinovičiai, Gintaras Leonavičius, Simas Jasaitis. Kokį jūs norėtumėte matyti „Lietkabelį“? Koks turėtų būti kito sezono jūsų vadovaujamos ekipos branduolys ir veidas?

– Aš norėčiau, kad pusę komandos sudarytų jauni, talentingi žaidėjai, kita pusę – patyrę, daug savo karjeroje matę krepšininkai.

Nepavyko įsigyti to, ko norėjome, šiai dienai buvome suplanavę pasikviesti kelis perspektyvius žaidėjus. Nepavyko įsigyti, jų nėra daug, situacija koreguojasi. Norai yra vieni, galimybės kitos.

– Kitą sezoną „Lietkabelis“ žais Čempionų lygoje, kiek šis aspektas leidžia lengviau derėtis, ar šis faktas yra svarus argumentas derybose?

– Jis, aišku, kažkiek padeda. Bet aš pastebiu, kad ankstesniais metais Europos taurės padėdavo kur kas labiau derėtis ir susitarti su žaidėjais.

Aš nežinau, gal keičiasi jaunų krepšininkų požiūris, gal jiems labiau rūpi pinigai? Čia toks mano pastebėjimas, gal jis nėra teisingas.

Prieš gerą dešimtmetį žaidėjai norėdavo įrodyti savo vertę, puldavo žaisti Europos taurėse. Šiuo metu šiek tiek situacija kita, gal jų agentai daro tokią įtaką žaidėjams.

– „Lietkabelio“ gretose – sezono pabaigoje puikiai žaidęs 24-erių Donatas Tarolis, taip pat –22-ejų aukštaūgis Tomas Rimša, koks galėtų būti jų vaidmuo naujoje komandoje?

– Viskas jų pačių rankose. Kaip jie žais, kokia jų bus sportinė forma, tiek jie ir gaus minučių. Negaliu kažko jiems pažadėti, nesu pažadukas. Jei pasakysiu, kad žais, o jie iš 10 metimų tik kartą pataikys? Kaip aš jiems tada leisiu žaisti?

Jie turi kontraktus ir yra mūsų klubo dalis. Jei tu gerai atrodai, išsikovoji vietą ir žaidi.

– Ar ilgai svarstėte „Lietkabelio“ pasiūlymą vėl sėsti į vyriausiojo trenerio kėdę?

– Nebuvo laiko man ilgai svarstyti, tokie šansai nepasitaiko dažnai ir niekas manęs ilgai nebūtų laukęs. Gavau pasiūlymą iš „Lietkabelio“ vadovybės, buvo du pokalbiai, išdėsčiau savo viziją, kaip, ką aš pats matau, ką norėčiau turėti, ir viskas.

Turi viziją

Panevėžio „Lietkabelio“ krepšinio klube darbą pradeda ir generalinis direktorius – Martynas Purlys, kuris daugiau nei dešimtmetį dirbo Vilniaus „Ryto“ komandoje. Jau po mažiau nei trijų savaičių komanda pradės pasiruošimą 2018-2019 metų sezonui, todėl naujasis klubo vadovas turi daug darbo ir jo laukia labai aktyvi vasaros antra dalis.

„Turime nedaug laiko, todėl jį bandysime išnaudoti maksimaliai. Reikia suburti administraciją, suformuoti trenerių štabą ir sukomplektuoti sudėtį. Formuosime sudėtį kartu su klubo prezidentu Alvydu Bieliausku ir Gintaru Kadžiuliu. Trenerio žodis renkantis krepšininką bus lemiamas“, – kklietkabelis.lt teigė M. Purlys.

Domimės visais laisvais lietuviais, jų gretose ir tie, su kuriais baigėsi sutartys. Žinoma, kad vien su lietuviais neišsiversime ir reikės sudėtį stiprinti legionieriais.
Martynas Purlys

„Taip pat atskleisiu, kad turėsime naują trenerių štabą – du naujus asistentus, naują fizinio rengimo trenerį ir naują kineziterapeutą. Visą štabą pristatysime atskirai, kai bus sudėti visi parašai ant sutarčių. Manau, kad jau kitą savaitę skelbsime apie pasirašytas sutartis su žaidėjais, kadangi derybos sėkmingai žengia į priekį“, – žadėjo naujasis klubo vadovas.

Jis teigė, kad norėtų sustiprinti rinkodaros pusę, daugiau dirbti su socialiniais tinklais. „Norime būti klubu, kuris būtų interaktyvus ir patrauklus jaunimui. Praktika rodo, kad geras darbas su žiūrovais lemia ir jų skaičių tribūnose. Esame numatę naujovių, kurias diegsime palaipsniui ir tai galima bus matyti sezono metu“, – teigė M. Purlys.

Anot jo, į pirmąją stovyklą komanda rinksis rugpjūčio 13-ąją Panevėžyje. „Fizinio rengimo treneris jau yra sudaręs programą, kaip sportuosime, kaip ruošimės sezonui. Derinsime draugiškų rungtynių tvarkaraštį.

Žinome, kaip svarbu pasiruošti sezono startui turint visą sudėtį, kadangi LKL yra labai konkurencinga lyga ir nuo pat pradžių reikės rodyti gerą sportinę formą.

Džiaugiamės, kad nereikės žaisti Čempionų lygos atrankoje, o turime garantuotą vietą turnyre. Šiame turnyre mūsų laukia rimti varžovai, todėl komplektuojant sudėtį turime apgalvoti kiekvieną ėjimą itin atidžiai, jog žaidėjas tiktų ne tik LKL kovoms, bet ir tarptautiniam turnyrui“, – kalbėjo M. Purlys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)