JAV rinktinė pasaulio čempionato Amerikos zonos atrankoje užtikrintai pateko į antrą etapą (5 pergalės, 1 pralaimėjimas), čia varžysis su Argentina, Puerto Riku, Urugvajumi, Meksika ir Panama.

Antro etapo kovas amerikiečiai pradės rugsėjo 14 d. rungtynėmis su Urugvajumi. Tiesa, dėl bilieto į pasaulio čempionatą kovoja rezervinė rinktinė, sudaryta be NBA rungtyniaujančių žvaigždžių.

Į šią rinktinės mini stovyklą San Antonijaus „Spurs“ legenda ir rinktinės strategas Greggas Popovichius pakvietė 35 geriausius žaidėjus, tačiau ne visi iš jų priėmė kvietimus.

Dėl skirtingų priežasčių į Las Vegasą su kitomis NBA žvaigždėmis neatvyko LeBronas Jamesas, Stephenas Curry, Draymondas Greenas bei Kawhi Leonardas.

Tiesa, pačių ryškiausių žvaigždžių rinktinėje netrūksta: prakaitą braukė tokie žaidėjai kaip Russellas Westbrookas, Kevinas Durantas, Jamesas Hardenas, Victoras Oladipo, Paulas George'as, Blake'as Griffinas ir kiti.

Neatvykusius strategas pakeitė keliais žaidėjais iš rinktinės, kuri rungtyniauja pasaulio čempionato atrankoje, pavyzdžiui buvusį Klaipėdos „Neptūno“ legionierių Larry Drew. Jis uostamiesčio klubui atstovavo 2016-2017 m. sezone. L. Drew atrankos turnyre su rezervine JAV rinktine vidutiniškai rinko po 10,5 taško ir atliko po 5,5 rezultatyvaus perdavimo.

Kitą vasarą Kinijoje pasaulio čempionate besivaržysiančią JAV rinktinę sudarys žaidėjai tik iš 35 žaidėjų sąrašo.

Las Vegase vykstanti stovykla yra pirma darbo kartu patirtis DeMarui DeRozanui ir Greggui Popovichiui, kuris kitą sezoną gynėją treniruos „Spurs“ ekipoje.

JAV rinktinės stovykla Las Vegase iš viso truks tik tris dienas ir baigsis penktadienį.

JAV rinktinės kandidatų sąrašas: Harrisonas Barnesas, Bradley Bealas, Devinas Bookeris, Jimmy Butleris, Mike'as Conley, DeMarcusas Cousinsas, Stephenas Curry, Anthony Davisas, DeMaras DeRozanas, Andre Drummondas, Kevinas Durantas, Paulas George'as, Ericas Gordonas, Draymondas Greenas, Blake'as Griffinas, Jamesas Hardenas, Tobiasas Harrisas, Gordonas Haywardas, Kyrie Irvingas, LeBronas Jamesas, DeAndre Jordanas, Kawhi Leonardas, Damianas Lillardas, Kevinas Love'as, Kyle'as Lowry, C.J. McCollumas, Khrisas Middletonas, Victoras Oladipo, Chrisas Paulas, Isaiah Thomasas, Klay Thompsonas, Mylesas Turneris, Kemba Walkeris, Johnas Wallas ir Russellas Westbrookas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)