Lietuvės geriau pradėjo susitikimą ir ilgą laiką pirmavo (27:20), tačiau trečio kėlinio pabaigoje varžovės persvėrė rezultatą savo naudai (48:49). Pergalę įtvirtino Klaudijos Janionytės dvitaškis ir kitoje atakoje atliktas rezultatyvus perdavimas, kuris leido aikštelės šeimininkėms įgyti saugų pranašumą.

Šios rinktinės dar kartą jėgas išmėgins penktadienį. Rungtynių pradžia 12 valandą.

„Taisyti visada atsiras ką, dar tik pirmos runtynės, dar tik pati pradžia mūsų darbo salėje, komandinio darbo. Klaidų yra, bet mane labai džiugina begalinis noras, begalinė kova. Rungtynės buvo apylygės ir ta pabaiga sužaista sėkmingai.

Džiaugiamės ta pirma pergale. Merginoms prieš rungtynes sakiau, kad mums reikia per kiekvienerias rungtynes bandyti kabintis už žaidimo tam, kad ugdyti savyje nugalėtoją. Nes nėra ko slėpti, mes nesame rungtynių favoritai, bet turime visada ateiti su pakelta galva. Šiandien tas pavyko“, – po rungtynių sakė Lietuvos jaunučių merginų rinktinės vyr. treneris Tadas Stankevičius.

Lietuva: S. Visockaitė 20 (16 at. kam.), U. Čižauskaitė 16(13 at. kam.), K.Janionytė 13 taškų (6 rez. perd.)

Suomija: T. Seppala 17, I. Sutinen 14, M. Sarajarvi 10 taškų.

Rugpjūčio 17-25 dienomis Kaune varžysis 16 stipriausių Europos komandų, kurios rungtyniaus Kauno krepšinio mokyklos „Žalgiris“ salėje (Naglio g. 4a) ir Kauno sporto halėje.

Lietuvos jaunučių merginų rinktinė kausis D grupėje kartu su Danijos, Vokietijos ir Rusijos rinktinėmis. Lietuvės grupės ir aštuntfinalio rungtynes žais Kauno sporto halėje. Įėjimas į visas rungtynes nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)