„Visada su Lietuvos rinktine čempionatą pabaigdavome pralaimėjimu... ar finale, ar kokiame kitame etape, – savo karjerą nacionalinėje komandoje prisimena M.Kuzminskas. – Norėtus tą čempionatą pabaigti pergale, o ypač, jeigu ta pergalė būtų finale. Kaip tobulėjimui nėra ribų, tai ir tikslų siekimui nėra ribų.“

„Mano didžiausia svajonė – tapti profesionale krepšininke, – savo norus atskleidė Lietuvos U16 rinktinės narė. – Tačiau žodis profesionalė, reiškia, kad aš noriu būti geriausia savęs versija, visada noriu tobulėti.

Dar labai norėčiau ginti Lietuvos garbę moterų rinktinėje. Tai būtų didžiausia garbė. Tas momentas, kai prieš rungtynes giedi savo šalies himną, yra nenusakomas. Esu ne kartą ir ašarą išspaudusi.“

Nors Mindaugą ir Agnesę skiria 13 metų skirtumas, tačiau jie abu, lyg vakar, prisimena savo pirmuosius žingsnius krepšinyje.

„Trečioje klasėje buvau peraugusi visus savo klasiokus, net ir berniukus. Mano teta buvo krepšininkė, tai mama ir atvedė į krepšinio treniruotes, – pasakoja iš Plungės kilusi penkiolikmetė. – Pati pradžia nebuvo saldi, turėjau daug sunkumų. Turiu kovotojos charakterį, daugiau pradėjau dirbti, tobulėti.“

„Mama ir brolis žaidė krepšinį, tėtis – stalo tenisą. Pasirinkau populiaresnę sporto šaką ir taip pradėjau sportuoti. Kai esi vaikas, tave daugiau nukreipia tėvai.

Džiaugiuosi, kad nukreipė į krepšinį, – savo kelią krepšinyje prisiminę ir M.Kuzminskas. – Jaunystėje man nelabai sekėsi, žiūrėjau į kitas sporto šakas, išsilaikiau teisėjo licenciją, nes norėjau likti greta krepšinio. O vėliau pasitaiko visko, sunkumų aikštėje būna tiek pat kiek ir gyvenime. Svarbiausia nesižvalgyti atgal, judėti į priekį ir siekti savo užsibrėžtų tikslų.“

Taip kaip neprarasti motyvacijos, kai tau nesiseka?

„Mane motyvuoja meilė žaidimui, nori sekti mamos ar brolio pavyzdžiu. Toliau prasideda kontraktai, pergalės, iškovoti titulai, – vardina Milano „AX Armani“ puolėjas. – Labiausiai motyvuoja žmonės, kurie ateina į rungtynes, palaiko.

Kai žaidi su Lietuvos rinktine, nesvarbu kur tai būtų, čempionatas Brazilijoje, Prancūzijoje ar Slovėnijoje, jie visada kartu, aukoja savo laiką, atostogas ir atvyksta tavęs palaikyti. Nori pasirodyti kuo geriau ir tiems žmonėms padaryti šventę.“

„Man buvo įdomus krepšinio pasaulis, žiūrėdavau vyrų rinktinės rungtynes ir stebėdavau, kaip viskas vyksta. Būdavo „faina“, kai juos taip palaikydavo, ir aš pati palaikydavau. Dabar motyvuoja sėkmė, pergalės su komanda bei trenerio pagyrimas“, – vardina „Always“ Europos jaunučių merginų A diviziono krepšinio čempionate žaisianti A.Garčinskaitė.

Rugpjūčio 17-25 dienomis Kaune varžysis 16 stipriausių Europos komandų, kurios rungtyniaus Kauno krepšinio mokyklos „Žalgiris“ salėje (Naglio g. 4a) ir Kauno sporto halėje.

Lietuvos jaunučių merginų rinktinė kausis D grupėje kartu su Danijos, Vokietijos ir Rusijos rinktinėmis. Lietuvės grupės ir aštuntfinalio rungtynes žais Kauno sporto halėje. Įėjimas į visas rungtynes nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)