„Aš pats 3x3 krepšiniu jau senokai domiuosi, tik viskas iki šiol vyko ne taip, kaip turėtų. Kiekviename turnyre būdavo skirtingos taisyklės. O šiemet 3x3 tapo labai rimtu reiškiniu, tikriausiai tam įtakos turėjo ir tai, kad ši krepšinio rungtis tapo olimpine. Dabar jau visur žaidžiama pagal FIBA taisykles, pradėtas vykdyti Lietuvos atvirasis čempionatas, Kaune vyko „Challanger“ klasės turnyras“, – teigė naujas FIBA korpuso narys iš Lietuvos I. Davainis.

Šį pavasarį vilnietis sulaukė kvietimo į FIBA kandidatų kliniką Kroatijoje, o jo kandidatūrą patvirtino Lietuvos krepšinio federacijos Teisėjų asociacijos (LKF TA) prezidiumas.

„Kroatijoje laikėme teorijos ir anglų kalbos testus bei turėjome rimtą praktiką – vyko „Lipik Challanger“ turnyras. Viso buvo 10 kandidatų ir jau 2 esami FIBA teisėjai. Turnyras vyko dvi dienas – pirmąją buvo žaidžiami grupių susitikimai, o antrąją – atkrintamosios ir finalai. Po pirmosios dienos gavau paskyrimą teisėjauti turnyro finale, o dar po trijų savaičių – oficialų FIBA raštą, kad man suteikta FIBA kategorija“, – pasakojo I. Davainis.

Iki klinikos Kroatijoje vilnietis teisėjavo beveik visuose Lietuvos atvirojo 3x3 krepšinio čempionato etapuose, taip pat Olimpinės dienos atrankoje bei finaluose ir daugybėje kitų mažesnių turnyrų.

„Žaidimas „Lipik Challanger“ buvo visai kitoks nei Lietuvoje. Ten žaidė tikri 3x3 profesionalai. Mums klinikoje sakė: eidamas teisėjaut 3x3 iš galvos turi išsitraukti 5x5 mikroschemą ir ją pakeisti. Čia nuolat vyksta veiksmas – greitos atakos, kieti kontaktai“, – tikino I. Davainis.

Teisėjas užsiminė, kad kvietimas laikyti FIBA testus jam buvo labai netikėtas, mat anksčiau 3x3 krepšinio Lietuvoje iš esmės nebuvo, tad ir tapti rimtu šios sporto šakos arbitru buvo neįmanoma.

„Bet Lietuvoje visiems pradėjus žaisti 3x3 krepšinį, šalies reitingas staiga kilo į viršų, o kolegos, žinodami mano siekius, vis ieškojo būdų, kaip priminti FIBA organizacijai, kad ir čia žaidžiamas 3x3 krepšinis ir reikia, kad kas nors jam teisėjautų. Už tai ir esu labai dėkingas LKF TA kolektyvui ir visiems kolegoms“, – sakė teisėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)