Kaip skelbia Graikijos žiniasklaida ir pats Šarūnas Jasikevičius savo „Instagram“ profilyje, atostogoms lietuvis tradiciškai pasirinko Mykonos salą, kurioje jau spėjo papozuoti su aštuonkojų čiuptuvais.

Tačiau graikų žurnalistai Šarą pasivijo savo klausimais apie Axelį Toupane'ą, kuris paliko Kauno „Žalgirį“ ir karjerą tęs Pirėjo „Olympiakos“ komandoje, treniruojamas Davido Blatto.

Apie buvusį savo auklėtinį iš Prancūzijos Š. Jasikevičius galėjo pasakyti tik pačius gražiausius žodžius.

„Axelis yra nuostabus žmogus, aš jį tikrai pamėgau. Tai krepšininkas, kurį savo gretose nori turėti kiekvienas treneris, kiekviena komanda. Jį tikrai pamils „Olympiakos“ klube, esu tuo įsitikinęs. Jis – komandinis žaidėjas, sugebantis savo ego paaukoti komandos vardan“, – apie 25-erių prancūzą kalbėjo Šaras.

„Axelis – visuomet agresyvus, yra labai greitas, energingas, todėl puikiai žaidžia, kai turi daugiau erdvės. Be to, jis tiesiog puikus ginant savo krepšį – vienas geriausiai besiginančių žaidėjų Eurolygoje.

Axelis turi ilgas rankas, puikiai dirba kojomis ir gintis gali beveik bet kurioje pozicijoje. Jis daug dirba individualiai, aikštėje visuomet nori kovoti, tačiau šis charakterio bruožas pasireiškia ir treniruotėse, ir per visą jo karjerą. Esu įsitikinęs, kad Axelis eis tolyn, kadangi jis yra pasišventęs krepšiniui“, – toliau pagyrimus buvusiam žalgiriečiu žarstė Š. Jasikevičius.

Kaip jau minėta, A. Toupane'as karjerą pratęs Graikijoje, tačiau Lietuvos prancūzas tikrai neužmirš.

Su Lietuvos komanda jis nužygiavo iki Eurolygos finalo ketverto, čia pradėjo ir savo verslą – įkūrė startuolį „xHeex“, siūlantį pavežėjimo paslaugą aplinkai nekenksmingais automobiliais. Šis startuolis susijęs ne tik su investavimu į ekologišką aplinką, bet ir su „Blockchain“ technologijomis ir kriptovaliutomis.

„Subūrėme Kaune šešių žmonių komandą. Kartu gyvenome, kartu valgėme, kartu dirbome ilgas valandas. Tai priminė man mokyklos laikus, kai su draugais ilgai žaisdavome krepšinį.

Turėjome darbui puikią erdvę – bendradarbystės centrą „Happspace“. Ten buvome sutikti atvertomis rankomis. Ten mums buvo labai patogu, o taip pat galėjome diskutuoti ir su kitomis startuolius kuriančiomis komandomis. Man labai patiko ir tai, kad būdamas „Happspace“ galėjau pro langą regėti kvapą užgniaužiantį reginį – savo kitą darbo vietą – „Žalgirio“ areną.

Lietuvoje karaliauja krepšinis. „Žalgiris“ yra geriausias šalies klubas, o žmonės privertė mus tai jausti kiekvieną dieną. Fanai nuolat rodė mums didelę meilę. Nesvarbu, ar mums žaidžiant krepšinį, ar einant gatve.

Iškart pajutau, kad esu „Žalgirio“ šeimos dalis. Eurolygos rungtynėse bilietai beveik visada buvo išperkami: 16 tūkst. žaliai nuo galvos iki kojų apsirengusių žmonių dainomis ir skanduotėmis palaikė mus pačioje gražiausioje Europos arenoje.

Mano mėgstamiausias momentas – nacionalinis himnas, kurį visi fanai prieš pat rungtynes vieningai giedodavo be jokio muzikinio fono.

Tai visada garantuodavo šiurpuliukus. Aikštelėje šį sezoną išgyvenome pasaką. Nors turėjome trečią mažiausią biudžetą, sezoną baigėme trečioje vietoje. Taip pat laimėjome šalies taurę ir lygą.

Lietuviai yra išprotėję dėl krepšinio, tačiau ne vien dėl jo. Man buvo didelė staigmena patirti tai, kokia dinamiška ir verslo varoma iš tikrųjų yra Lietuva“, – prieš kurį laiką pasakojo A. Toupane'as, žmonęs viešai pakvietęs investuoti Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)