Nuo kito sezono „Barcelonos“ komandai atstovausiantis įžaidėjas prieš keletą dienų sėkmingai įveikė klubo medikų patikrinimą ir laukia, kol apie kontraktą bus paskelbta oficialiai.

Kaip praneša Ispanijos žiniasklaida, apie sutartį su 25-erių metų 188 cm ūgio gynėju oficialiai klubas paskelbs artimiausiomis dienomis.

„Barcelona“ naujokus žada pristatyti po vieną – trečiadienį oficialiai jau buvo pranešta apie amerikiečio Kyle'o Kurico atvykimą.

„Noriu laimėti daug rungtynių, noriu laimėti titulų. Paskutiniai dveji metai „Barcelonos“ klubui buvo sunkūs, tačiau manau, kad su nauju kolektyvu mes būsime konkurencingi tiek Eurolygoje, tiek Ispanijos čempionate“, – pažymėjo iš Rusijos į Ispaniją rungtyniauti persikėlęs 25-erių metų 193 cm ūgio snaiperis.

Apskritai šią vasarą „Barcelonos“ klube vyksta nemažai pasikeitimų.

Jau anksčiau skelbėme, kad klubas pratęsė sutartį su 68-erių metų treneriu iš Serbijos Svetislavu Pešičiumi, prie komandos vairo stojusiu vasarį ir „Barcelonai“ padėjusiu iškovoti vieną iš dviejų per paskutinius tris sezonus laimėtų trofėjų – šalies taurę.

2015-aisiais komandai buvo pavykę iškovoti šalies Supertaurę, o visi kiti mėginimai ką nors pasiekti per paskutinius sezonus buvo bevaisiai – nesisekė nei komandą palikusiam ilgamečiui treneriui Xavi Pascualiui, nei Barselonoje nepritapusiems Georgios Bartzokui ir Sito Alonso.

Tikintis, kad S. Pešičius vėl sugrąžins krepšinio pergales į Kataloniją, imtasi ir ryžtingų veiksmų koreguojant sudėtį.

Per trumpą laiką „Barcelonos“ klubas atsisveikino su visa eile krepšininkų.

Gynėjų pozicijoje nelieka amerikiečių Philo Pressey ir Edwino Jacksono, ispano Marco Garcios, suomio Petteri Koponeno, atsisveikinta su amerikiečiais puolėjais Rakimu Sandersu ir Jalenu Reynoldu, prancūzu Adrienu Moermanu, latviu Rodionu Kurucu, taip pat Andoros komandai skolintu senegaliečiu Moussa Diagne.

Komandoje tikrai lieka gynėjai Thomas Heurtelis ir Pau Ribas, krašto puolėjas Adamas Hanga, priekinės linijos žaidėjai Pierre'as Oriola, Victoras Claveras ir Kevinas Seraphine'as, sėkmingai pradėjęs praėjusį sezoną, tačiau vėliau iš rikiuotės išvestas traumų.

Šiuo metu „Barcelona“ dėl kontrakto pratęsimo derasi su kroatu vidurio puolėju Ante Tomičiumi, dar nėra aiškus karjeros baigti niekaip nenorinčio 38-erių Juano Carloso Navarro likimas.

Be K. Pangoso ir K. Kurico, komandoje kitą sezoną tikrai bus dar du naujokai – latvis puolėjas Rolandas Šmitas ir iš Atėnų „Panathinaikos“ persikėlęs galingas kraštas Chrisas Singletonas, Katalonijoje uždirbsiantis didžiulius pinigus.

Primename, kad praėjusią savaitę apie savo galimybes treniruoti Barselonos komandą pasisakė Šarūnas Jasikevičius, pažymėjęs, kad klube vyksta keisti ir jam kartais nesuprantami dalykai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)