Lietuvos 20-mečiai trečiadienį Vokietijoje pralaimėjo aštuntfinalio susitikimą bendraamžiams iš Ispanijos 70:75.

Iki tol tris pergales nuskynę ir grupės varžybas laimėję lietuviai sėkmingiau pradėjo rungtynes, pirmavo dviženkle persvara, bet mačo pabaigoje viską paleido vėjais: ispanai paskutinį kėlinį laimėjo 11 taškų skirtumu.

Po rungtynių socialiniame tinkle tokia baigtimi stebėjosi A. Blanco, kuris pastaruosius trejus metus talkino „Ryto“ strategams: Marcelo Nicola, Tomui Pačėsui ir Rimui Kurtinaičiui. Kitame sezone jis turėtų padėti naujajam klubo vyriausiajam treneriui Dainiui Adomaičiui.

„Ką tik žiūrėjau rungtynes. Baisus pralaimėjimas Lietuvai. Labai talentinga komanda, bet žaidė prastai. Jokių greitų atakų, žaidėjams neleidžiama parodyti savo talento. Ispanija buvo daug geresnė paskutiniame ketvirtyje, susikurdama erdvės savo snaiperiams ir protingai gindamasi“, – parašė ispanas.

Įdomu, jog A. Gronskis yra ilgametis to paties „Ryto“ klubo atstovas, ne kartą dirbęs ir pagrindinės komandos trenerių štabe. Pastaruoju metu jis vadovavo dukterinei Vilniaus „Perlo“ ekipai, žaidžiančiai antroje pagal pajėgumą Nacionalinėje krepšinio lygoje, o su „Lietuvos ryto“ 18-mečių komanda pavasarį Belgrade (Serbija) laimėjo Eurolygos jaunimo turnyrą.

Iš kovos dėl medalių Vokietijoje pasitraukusi Lietuvos rinktinė dar žais dėl 9-16 vietų. Ketvirtadienį A. Gronskio auklėtiniai susitiks su Švedija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)