„Šis sprendimas buvo ir sunkus, ir lengvas. Žinojau, kad prisijungsiu prie „Kibirkšties“ komandos, nes labai norėjau rungtyniauti Europos turnyruose. Man labai patinka varžytis, todėl tikiuosi, kad su merginomis laimėsime Lietuvos čempionatą, taurę ir sėkmingai kovosime Europoje, – pasakojo M. Pullins. – Aš girdėjau daug puikių dalykų apie Lietuvą, miestą ir klubą, tai man padėjo apsispręsti priimant sprendimą. Vienintelis dalykas, norėjau įsitikinti, kad tai bus geriausias sprendimas man. Dabar aš tuo tikiu“.

185 cm ūgio puolėja praėjusiame sezone rungtyniavo „Grengewald Hostert“ komandoje Liuksemburge ir šios šalies aukščiausiose lygoje per 22 rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 22 taškus, atkovodavo po 10 ir perimdavo po 4 kamuolius bei atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

„Praėjęs sezonas buvo geriausias mano karjeroje, – sakė amerikietė. – Žaidžiau nuo antros iki penktos pozicijos ir varžovėms buvo sunku perprasti mano žaidimą. Kiekvienais metais išsikeliu sau tikslus ir sezono pabaigoje noriu būti dar geresnė žaidėja. Tikiu, kad ir praėję metai atnešė man naudos ir save galėsiu parodyti „Kibirkšties“ komandoje.“

M. Pullins savo karjerą pradėjo „St. Mary’s“ universitete, kuris žaidė antroje NCAA lygoje. Vėliau persikėlė į Europą ir rungtyniavo „Eisvogel USC Freiburg“ (Vokietija), „Vimpelin Veto“ (Suomija) ir „McKinnon Cougars“ (Australija) komandose.

„Mano stiprioji pusė – greitis. Turiu greitą pirmą žingsnį. Man labai patinka kovoti, esu atletiška, turiu ilgas rankas, galiu žaisti per kelias pozicijas, – vardino amerikietė. – Aš nesakyčiau, kad jauna komanda būti sunku. Manau, tai smagus iššūkis. Energija, kova, noras tobulėti. Man patinka galvoti, jog širdyje dar esu jauna ir visos puikiai sutarsime. Žinoma, vyresnės žaidėjos gali nustatyti tam tikrą žaidimą kartelę ir tai padeda jaunoms žaidėjoms augti.“

Amerikietę krepšinio specialistai įvardinai, kaip atletišką puolėją, kuri nebijo kontakto. Ji puikiai juda aikštėje ir žino, kaip būti produktyviai. M. Pullins turi puikią „laukimo“ uoslę ir sėkmingai kovoja dėl atšokusių kamuolių, juos periminėja ir atranda laisvų plotų atakuoti. Puolėja geba sėkmingai judėti be kamuolio.

„Noriu Vilniuje augti kartu su komanda, o mano tikslai, jog tai būtų geresnis sezonas nei buvęs: noriu laimėti dar daugiau titulų, – vardino M. Pullins. – Noriu, kad taptume Lietuvos čempionėmis, iškovotume taurę. Manau, šie metai gali būti puikūs, jeigu atsiduosime darbui ir teisingai galvosime. Žinoma, norėčiau kažkiek išmokti lietuvių kalbos bei išbandyti lietuvišką virtuvę ir kultūrą. Girdėjau, kad Lietuvoje bus labai šalta. Tačiau sakė, kad čia labai gražu ir žmonės mieli.“

„Kibirkšties“ komandoje kitą sezoną taip pat rungtyniaus Justina Kraujūnaitė, Agnė Bobinaitė, Urtė Slavickaitė, Gabija Meškonytė, Dalia Donskichytė, Ieva Šimkutė, Livija Sakevičiūtė ir Eglė Zabotkaitei. Komandai vadovaus Valdas Gecevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)